fbpx

Novi Plenkovićev adut u saboru rekorder je u trošenju novca na žderanje

Vinko Zulim, načelnik općine Seget od 1993. godine, novi je HDZ-ov saborski zastupnik. On je, dakle, jedno od lica novog HDZ-a Andreja Plenkovića. A taj novi HDZ vjerojatno je najveća nakupina političkog licemjerja na hrvatskoj političkoj sceni: prema vani ima svježu koru usklađenu s EU standardima, a iznutra je truo. Ne vjerujete? Prisjetite se priče o Zulimu.

U ožujku 2018. godine postavljao gastronomske rekorde

Zulim je bio junak nekoliko naših prošlogodišnjih tekstova. Otkrili smo da je, uz maksimalnu pomoć najbližih suradnika, na reprezentaciju u 2018. godine spiskao 295.704,19 kuna. Odnosno, da budemo do kraja precizni, vrijedni je Zulim na hranu i piće preklani potrošio 171.142,19 kuna, a Općinsko vijeće, u istom razdoblju i za istu svrhu, 124.562 kune. Taj novac mahom je otišao u trbuhe HDZ-ovih vijećnika u Segetu, jer Plenkovićev adut Zulim i jataci nemaju običaj proračunskim novcem častiti opozicijske vijećnike. Dakle, kada čujete da neki HDZ-ovac negdje rasipa proračunski novac, znajte da se Plenkoviću to sviđa. Inače ne bi imao Zulima u saboru. Seget, inače, ima nešto manje od pet tisuća stanovnika.

Na nedavnim parlamentarnim izborima Zulim je bio na dvanaestom mjestu HDZ-ove liste u Devetoj izbornoj jedinici. Dobio je 2260 preferencijskih glasova, a u sabor ulazi kao zamjena Luki Brčiću. Mi, pak, podsjećamo na najznačajniji dio Zulimova političkog opusa – račune za reprezentaciju općine Seget.

Samo u jednom danu spiskao 6952 kune

Prema službenim podacima, samo je u jednom danu, a bilo je to 13. ožujka 2018. godine, u dva restorana, Frankie i Barba Bore, potrošio 6952 kune. U Frankieju 2273 kune, a kod Barba Bore očaravajućih 4679 kuna. Vi biste možda posustali, ali ne i Zulim: svega šest dana kasnije u segetskom restoranu Angerona pojeo je i popio divnih 5309 proračunskih kuna. Dobro, vjerojatno nije sam, sigurno je imao i pomagače u tom podvigu, pjesma nas uči da nije lako raspolagati tuđom mukom.

Vjerojatno ne znate gdje ste bili 22. ožujka 2018. godine. No, Zulim, parlamentarni zastupnik uljuđenog i europskog Plenkovićeva HDZ-a ima razloga pamtiti taj datum: on je 22. ožujka 2018. godine dvaput navratio u Barba Bore – jednom je potrošio 3187 kuna, a drugi put 2845 kuna.

Mnogo jeo, pa nije imao vremena za razgovor

Uopće, u ožujku 2018. godine Zulimov je apetit rušio rekorde – u njemu je po restoranima i dućanima za reprezentaciju spiskao 29.304 kune. U travnju 25.201,26 kuna, a u siječnju 20.679 kuna.

Kad smo suočeni s ovim rekordima lani nazvali Zulima, predstavili se i upitali ima li vremena za razgovor, odgovorio je: “Nemam. A pogotovo za vas s Indexa. Jer smatram da ne pišete neobjektivno, neistinito, je li snimate, snimajte (nešto nerazumljivo), znači neistinito, nehrvatski, nevjerski, a to su moji predznaci i s takvima nema posle, takvima ne dajem odgovore. Jel vam jasno?” pitala nas je ljubazna uzdanica Plenkovićeva reformiranog i europeiziranog HDZ-a. Nazvali smo ga i danas, nije se javio.

Ne znamo što će Zulim dati hrvatskom parlamentarizmu, ali smo sigurni da je sposoban i za najveće domete u saborskom restoranu.

Žderanje i lokanje se isplate

Čestitamo Andreju Plenkoviću, Anti Sanaderu, čelniku splitsko-dalmatinskog HDZ-a i, dakako, sretnom dobitniku Vinku Zulimu. Navodno je dugo želio ući u sabor, a tek sada je naišao na stranačkog lidera koji je bio spreman udovoljiti mu.

Upornost se isplati.

Žderanje i lokanje još i više.

Izvor: Index.hr


VEZANI ČLANCI

Uhljeb u jednom danu spiskao 7.000 kn na žderanje – prošle je godine potrošio 171 tisuću kuna samo na hranu i piće