fbpx

Peđa Grbin objavio kandidaturu za predsjednika SDP-a

Bivši potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin danas je objavio da će se kandidirati za novog šefa te stranke. Grbin je kandidaturu istaknuo na Facebooku, u objavi u kojoj je izložio svoju viziju budućnosti SDP-a. Tako, među ostalim, piše da se stranka mora usmjeriti prema zelenoj politici i digitalnoj transformaciji, te izgraditi Hrvatsku bez nejednakosti.

Objavu je Grbin započeo kratkom dijagnozom problema od kojih stranka trenutno pati. „SDP je primio jak udarac na posljednjim izborima. Naša stranka je zapuštena, u izazovnoj financijskoj situaciji i mnogi su naši ljudi njome razočarani. Vrijeme je da to zajedno promijenimo!“, piše kandidat za predsjednika SDP-a.

Želi graditi modernu i inkluzivnu Hratsku

Grbin želi da stranka bude vođena dijalogom, otvorena za ideje stvaranja novog društva i spremna donositi odvažne odluke, tvrdi. Kaže da je SDP Hrvatskoj dva puta donio demokraciju, 1990. i 2000. godine, a sada mora razviti moderne politike.

„Bili smo uvijek predvodnici u demokratizaciji političkog života, a sada moramo postati i predvodnici u razvijanju politika zelene Hrvatske i digitalne transformacije. Takav SDP će moći stvarati obrazovanu Hrvatsku bez nejednakosti, u kojoj zdravlje nije privilegij bogatih, a država nije teret gospodarstvu. Treba nam Hrvatska čije vrijednosti i kultura uključuju i one koji su u manjini, ali zato ne i manje bitni!“, poručuje potencijalni predsjednik stranke.

„Želim takav SDP, želim takvu Hrvatsku i zato ću se na unutarstranačkim izborima kandidirati za predsjednika SDP-a. Pozivam sve vas koji dijelite vrijednosti koje zastupam – pridružite mi se. Idemo zajedno stvoriti #noviSDP!“, zaključuje Grbin svoju kandidaturu. Vijest da će se Peđa Grbin natjecati za predsjednika SDP-a prije dva dana donio je Telegram, zajedno s imenima još nekih potencijalnih kandidata.