fbpx

Podignuta optužnica protiv još jednog HDZ-ovca zbog obiteljskog nasilja

Protiv Igora Krizmanića, bivšeg zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Požege i donedavno visokopozicioniranog člana tamošnjeg HDZ-a, 26. lipnja ove godine na Općinskom sudu u Požegi podignuta je optužnica zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava. To je jutros potvrđeno Telegramu iz Općinskog suda u Požegi. Za kazneno djelo za koje ga se tereti (članak 177., stavak 2.) propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, doznaje Telegram.

U ožujku prošle godine Telegram je opširno pisao o dramatičnoj objavi Petre Š. na Facebook grupi #spasime, koja je teško optužila svog oca, Igora Krizmanića za višegodišnje obiteljsko naselje kojem su bile izložene ona i njezina majka.

Dan nakon objave s teškim optužbama na Krizmanićev račun, Telegram je razgovarao i s Petrinom majkom, Sandrom Krizmanić koja je na naš upit jesu li optužbe točne odgovorila: ”Bilo je još i gore”. Ona je tada, bojeći se moguće reakcije bivšeg supruga, nazvala požešku policiju zatraživši da budu na oprezu ukoliko bi došlo do novog pokušaja nasilja. No, rekla je tada Telegramu, u policiji su odgovorili kako ništa ne mogu učiniti s obzirom da nije bilo nikakvih prijetnji bivšeg supruga.

Zamrzavanje članstva i odlazak s funkcija 

Istoga dana kada je objavljena informacija o obiteljskom nasilju, Krizmanić je pod pritiskom zamrznuo članstvo i povukao se sa svih stranačkih i političkih funkcija. Kako nam je tada rečeno iz vrha Županijskog odbora HDZ-a Požege, Krizmaniću je prijetilo izbacivanje iz stranke, no on je dao ostavku na mjesto zamjenika predsjednika Gradskog vijeća, a članstvo u stranci (bio je član gradskog i županijskog odbora HDZ-a) je zamrznuo.

Izvor: Telegram.hr