fbpx

Potpredsjednik vlade bit će iz SDSS-a

Gostujući u Pressingu Ilije Jandrića na N1 televiziji saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević potvrdio je da će potpredsjednik vlade za društvene djelatnosti, ljudska prava i prava manjina biti iz SDSS-a.

Nije želio potvrditi da će to biti on. “O imenima ne bih licitirao jer o tome još nismo razgovarali, ali mogu reći da će potpredsjednik vlade biti iz SDSS-a. O kome je riječ objavit ćemo kad postignemo dogovor s premijerom”, rekao je Boris Milošević.

Predsjednik Reformista Radimir Čačić pozdravio je takav dogovor zastupnika nacionalnih manjina i HDZ-a, podsjetivši da je SDSS već imao potpredsjednika vlade Slobodana Uzelca kad su predsjednici vlade bili Ivo Sanader i Jadranka Kosor.

Kaže da nije pozorno pratio prosvjede u Srbiji

Komentirajući prosvjede u Srbiji, Boris Milošević je rekao da ih nije pažljivo pratio.

“Ono što sam vidio nije dobro, neredi na ulicama, policijska brutalnost. Ništa od toga nije dobro”, rekao je Milošević. Komentirajući poziv Jadranke Kosor Miloradu Pupovcu da osudi policijsku brutalnost i Vučićevu politiku, Milošević je rekao da njih u SDSS-u, a posebno Pupovca često pozivaju da vode opozicijsku politiku prema Vučiću.

“Mislim da mi kao zastupnici Srba u Hrvatskoj nismo pozvani da vodimo ni opozicijsku niti provladinu politiku u Srbiji, nego smo pozvani da gradimo most između dviju država”, smatra Milošević i priznaje da im u tom cilju odmažu izjave poput one predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je optužio hrvatske medije za potpirivanje prosvjeda u Srbiji.