fbpx

PUPIĆ: “Pravednik Kalmeta će iskorijeniti korupciju i klijentelizam”

Povodom intervjua Kalmete u tjedniku Nacional oglasio se priopćenjem za javnost županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Postoji ona stara narodna: „ ko o čemu kurva o poštenju“. Božidar Kalmeta u intervju Nacionalu kaže da će Plenković biti nemilosrdan kod odabira ministara jer se HDZ mora očistiti od korupcije i klijentelizma. Znači Kalmeta priznaje da u HDZu caruju korupcija i klijentelizam !? Ajde neka. Ko bi reći. I sad će Plenković to čistiti. A Kalmeta mu je glasnogovornik i saveznik u borbi protiv korupcije i klijentelizima !? Nadam se samo da ta borba protiv korupcije neće biti kao ona koju su Kalmeta i Livaković vodili onomad dok su vedrili i oblačili u Ministarstvu. Nadam se i da borba protiv klijentelizma i nepotizma neće biti kao u Zadru. Recimo Kalmeti je za vrijeme gradonačelnikovanja pročelnica bila vlastita supruga a sin mu je zaposlen u zračnu luku i ordinira po Nadzornim odborima. Sada kada je

Kalmeta postao pretorijanac u borbi protiv korupcije i klijentelizma sve će se promijeniti. Toga svega više neće biti.

Institucije su utvrdile da je Kalmeta čist ko suza, skoro pa svet. Svojevremeno je agentica PNUSKOK-a Selma Abadžić smijenjena i uhapšena zbog sumnje da je opstruirala neke od najznačajnijih istraga iz područja gospodarskog kriminala te povjerljive informacije odavala osobama iz kriminalnog miljea. Među ostalima i u HACu gdje je navodno osumnjičenik bio Kalmeta koji je s njom ispijao kavice. Na kraju ništa nije dokazano, onda sigurno tu ničega nije ni bilo.

Optuženici Kalmeta i Livaković neprovomoćno su oslobođeni u aferi HAC-Remorker. Sudskim vijećem je presjedala i presudu pročitala sutkinja Gordana Mihaela Grahovac. Suprug Gordane Mihaela Grahovac je Tomislav Grahovac inače predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza kojeg je tamo instalirao veliki gazda hrvatskog rukometa i veliki biznismen i veliki HDZovac Zoran Gobac. Zoran Gobac je skoro pa tu naš, ima vilu u Sukošanu. Često se on i Kalmeta druže, jedu ,piju… I pričaju. Sigurno nisu pričali o sudskom procesu, niti je Gobac preko svog poltrončića Grahovca utjecao na njegovu suprugu, tijek postupka i oslobađajuću presudu, o rukometu oni pričaju. Sad će možda i o teškoj borbi koju Plenković i Kalmeta vode protiv kriminala, korupcije , klijentelizma, nepotizma… ko zna protiv kojih sve ne pošasti, pravednici, možda im se i Gobac pridruži. Blago nama s njima.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić Bakrač