fbpx

Pupić se ispričao po nalogu Etičkog povjerenstva

Povodom Kalmetine prijave izbornom Etičkom povjerenstvu oglasio se priopćenjem županijski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić-Bakrač. Njegovo propćenje prenosimo u cijelosti.


ISPRIKA

Zamjenik tajnika HDZa (Božidar Kalmeta) podnio je izbornom etičkom povjerenstvu prijavu da Ante Rubeša i ja svojim promidžbenim oglasima vrijeđamo, omalovažavamo stranku i više 200 000 njezinih članova te porukama iz oglasa prijetimo, pozivamo na mržnju, nesnošljivost i nasilje prema članovima, simpatizerima i biračima HDZa. Ovo je vrh vrhova od svega onoga što sam doživio u svom političkom životu, Božidar Kalmeta tuži Antu Rubešu i mene etičkom povjerenstvu. Glavom i bradom Božidar Kalmeta, Rubešu i mene i to u vrijeme kada svi bježe od pitanja novinara postoji li u Zadru Kalmetina mafija od Livakovića preko Ante Sanadera do Plenkovića pa i samog Kalmete.

U vrijeme kada bivši tajnik i gradski vijećnik HDZa Svemir Bašić na audio snimci detaljno opisuje modus operandi HDZove mafije. Znam što ste prvo pomislili, ne nije to najveći oksimoron ikad. Radi se o nesporazumu. Naime za Kalmetu je poznato da baš ne kuži najbolje što se oko njega događa, uostalom to je i sam više puta priznao tvrdeći da nije znao što mu rade vozač, državni tajnici, direktori javnih poduzeća u njegovom resoru. Dok se oko njega nemilice kralo on o tome pojma nije imao, nije kužio. Zato što ne kapira on je moj čin paljenja etičkog kodeksa HDZa protumačio kao poziv na mržnju, nesnošljivost i nasilje . Svojom krivim tumačenjem doveo je u zabludu i etičko izborno povjerenstvo koje mi je naložilo da se ispričam i uklonim promidžbene plakate. U stvari moje paljenje etičkog kodeksa HDZa je čin i poruka najdublje, najiskrenije ljubavi a sve je krivo shvaćeno i protumačeno. Što će zabludjelim sinovima i kćerima HDZa etički kodeks ? Što nije bolje da sam ga zapalio pa da ono što rade, rade na miru bez etičkih dvojbi i normi? Zar je Sodoma i Gomora imala etički kodeks? Slikovito rečeno samo sam htio skinuti okove sa nogu ptica strvinara da mogu slobodno lešinariti. Naravno kriv sam jer svoj čin ljubavi prema hdzovcima nisam do današnjeg dana jasno i nedvosmisleno obrazložio pa je krivo shvaćen. Zbog tog nesporazuma mi je etičko izborno povjerenstvo i naložilo da se ispričam i uklonim promidžbene materijale.

Pa se evo ispričavam. Ispričavam se Božidaru Kalmeti optuženiku u aferi HAC, ispričavam se Nataši Turbić koja je u pritvoru zbog afere pašnjaci a još je uvijek član HDZa, ispričavam se Elviri Sterle protiv koje je PU Zadarska podigla kaznenu prijavu zbog kaznenog djela iz domene gospodarskog kriminaliteta, ispričavam se Božidaru Longinu koji je nosio novac u torbi Blanki Pavošević i prebio opernog pjevača, ispričavam se Željku Šoši koji je završio u pritvoru pod optužbama da je zatočio i hvatao za vrat glasnogovornicu, ispričavam se Mariju Pešutu pravomoćno osuđivanom zbog klevetanja, ispričavam se Renati Peroš koja ima pravomoćnu presudu zbog protuzakonitog zapošljavanja i više nepravomoćnih, ispričavam se poštenom gradonačelniku koji je uzeo 7,5 milijuna kuna od investitora… svima njima i njima sličnima, hdzovcima. I to nije sve, otići ću i korak dalje. Ispričavam se svim simpatizerima HDZa posebno onima koji su sa hdzovcima surađivali i uspješno poslovali poput Zdravka Livakovića, Zvonimira Nižića-Grofa, Zdenka Zrilića, svim poduzetnicima koji su skupili onih 7,5 milijuna kuna i odnijeli ih gradonačelniku… svima.

Sada nakon što sam se ispričao zbog nesporazuma odma mi je lakše. Što se tiče zahtjeva etičkog izbornog povjerenstva da uklonim promidžbene materijale, mislim da sada kada sam objasnio da se radi o činu istinske ljubavi to neće biti potrebno.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić Bakrač

P.S.  Ajte svi skupa loviti rakove govnjare