fbpx

STANOVNICI CRNOG: “HDZ je iskoristio odavanje počasti preminulom hrvatskom branitelju za svoj politički skup!”

Povodom teksta kojeg smo objavili o incidentu na HDZ-ovom skupu u Crnom javili su nam se stanovnici Crnog i opisali što je prethodilo incidentu ranije tog dana, a što je očito prelilo čašu pojedincima koji su kasnije reagirali.

“Želimo ukazati na nevjerojatan propust organizatora obilježavanja obljetnice smrti hrvatskog branitelja Stanka Baričevića Šole u Crnom. Ono što je trebalo biti mirno odavanje počasti preminulom hrvatskom branitelju, koje se održava bez ikakvih problema dugi niz godina i ni na koji način nema političku konotaciju, 01.07.2020. godine naprasito je pretvoreno u politički skup HDZ-a.

Program obljetnice koji se tradicionalno sastoji od polaganja vijenaca, održavanja svete mise, odigravanja revijalne utakmice i druženja prisutnih, lokalni su politički akteri i njihove gradske kolege iskoristili za održavanje političkog skupa i tim činom stavili mrlju na ovaj događaj.

Ovim putem želimo poslati poruku da ti koji si daju za pravo jedan ovakav događaj okaljati političkim igrama, neovisno o kojoj stranci se radilo, nemaju što raditi na ovakvim događajima. Nažalost, sve se odvilo pred očima i uz odobravanje članova lokalnog mjesnog odbora koji je time pokazao da im je stranačka pripadnost važnija od spomena na život jednog od simbola mjesta i dobrobiti ostalih sumještana, čiji interes očito nisu spremni obraniti.”, napisali su stanovnici Crnog.