fbpx

TOMAŠEVIĆ: “Bit ćemo oporba kakvu HDZ nikad nije vidio”

Tomislav Tomašević, čelnik stranke Možemo i zeleno-lijeve koalicije, u razgovoru za N1 komentirao je izbornu pobjedu, ali i planove za budućnost.

“Treba imati na umu da je nas većina izašla prvi put na parlamentarne izbore. U tom smislu kad pogledam dva mjeseca unazad smo imali rejting na državnoj razini od 0,2 posto. I jedan mandat bi bio uspjeh, dobili smo ih sedam. Više smo nego zadovoljni. Ali brine nas ovo jačanje krajnje desnice. Spremni smo na borbu”, rekao je Tomašević.

“Apsolutno gradimo širu priču. To se vidi iz glasova. Od sto tisuća glasova, pola je iz Zagreba. Malo je falilo da uzmemo mandat u desetoj izbornoj jedinici. Tek sada počinjemo graditi infrastrukturu u cijeloj Hrvatskoj, zastupat ćemo interese građana i Dubrovnika, Karlovca, Slavonskog Broda. Nećemo biti samo predstavnik Zagreba”, rekao je Tomašević.

Komentirao je i premoćnu pobjedu HDZ-a.

“Očito se HDZ-u isplatila ta kocka. Mi smo smatrali da ne treba ići na ranije izbore dok se ne usvoji Zakon o obnovi. Isplatilo im se, bila je manja izlaznost, oni imaju disciplinirano biračko tijelo i ljude koji materijalno ovise o njima”, rekao je Tomašević.

Kaže da Zagreb nije skrenuo desno i da će se to potvrditi na idućim parlamentarnim izborima.

“Plenković je premoćno pobijedio u unutarstranačkim izborima. Sva radikalno desna ekipa iz HDZ-a se nije proslavila na izboru. Plenković ima put za sastavljanje vlade. Ali vladu čekaju veliki problemi. Bit ćemo oporba kakvu HDZ nikad nije vidio. Puhat ćemo im za vratom. Gradit ćemo infrastrukturu i pripremati za prijevremene izbore koje ja očekujem”, rekao je.

“Četiri stranke u našoj koaliciji nemaju čak ni uredski prostor, nismo se željeli pokloniti Milanu Bandiću”, dodao je.

“Nikad nisam podcijenio Milana Bandića niti to mislim”, rekao je o Bandićevom lošem izbornom rezultatu. Dodao je kako ga zanima kako će se sada u gradu Zagrebu ponašati HDZ.