fbpx

Ursula von der Leyen je u problemčiću. Europska komisija ljutita je jer se pojavila u HDZ-ovom spotu

Glasnogovornik Europske komisije Eric Mamer izrazio je žaljenje nakon što se predsjednica Komisije Ursula von der Leyen pojavila u videu podrške Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) uoči jučerašnjih parlamentarnih izbora, javlja Politico.

Naime, Von der Leyen koja, kao i HDZ, pripada Europskoj pučkoj stranci, pojavljuje se na početku videa koji je u petak na Twitteru objavio HDZ. Von der Leyen, kao predsjednica Komisije, na početku videa izgovara “Sigurna Hrvatska”, izborni slogan HDZ-a. Kritičari njenog pojavljivanja u tom videu propitkuju je li von der Leyen prekršila očekivanja oko nepristranosti članova Europske komisije.

Von der Leyen je u videu predstavljena kao predsjednica Europske komisije, uz EU zastavu u pozadini.

“Predsjednica je snimila kratki zvučni zapis za upotrebu u videu koji uključuje niz političara iz Europske pučke stranke. Trebala je to biti njena osobna podrška. Nažalost, to nije bilo jasno u finalnoj verziji videa”, stoji u tvitu glasnogovornika Komisije Mamera. Uz von der Leyen, u videu se pojavljuje i potpredsjednica Komisije Dubravka Šuica, austrijski kancelar Sebastien Kurz i drugi.