fbpx

ZADAR SE GUŠI U SMRADU Vodi li taj smrad fekalija do HDZ-ovih “crnih fondova”?

Stanovnici pojedinih dijelova Zadra već se mjesecima žale na smrad koji dolazi od gradske odvodnje, a koji se intenzivnije nego prije osjeća od ožujka ove godine.

Ljudi se polako privikavaju na život u smradu, ali je više nego očito da infrastruktura odvodnje, kao i kolektor i pročistač otpadnih voda, koji su dijelom financirani sredstvima EU fondova- jednostavno ne funkcioniraju.

Naime, Grad Zadar i nadležni u Odvodnji d.o.o. nikad nisu javno objavili detalje projekta rješavanja sistema odvodnje otpadnih voda, te nikad javno nisu objavljeni financijski detalji ovog projekta, točnije što je i koliko financirano, da bi se uopće moglo procijeniti kvalitetu izvedenog projekta i rješenja.

Zato građani osnovano i postavljaju pitanje jesu li gradske vlasti europska sredstva uložila u infrastrukturu odvodnje ili je projekt samo bio pokriće za još jedno izvlačenje novca prema crnim fondovima HDZ-a?

Točnije rečeno, nefunkcionalnost projekta odvodnje, logičnim nameće pitanje jesu li ovakvi projekti samo kulisa za izvlačenje novca. Ne treba smetnuti s uma niti činjenicu da je i ovih dana, točnije 30. lipnja zamjenik gradonačelnika Ante Babić u nazočnosti kontroverznog ministra Tomislava Ćorića potpisao još jedan ugovor za navodnu sanaciju odvodnje za naselje Bokanjac, što će se također financirati iz EU fondova i to u visini od 70 posto ukupnih troškova. Troškovnik i detalji projekta, naravno kako je to i dosadašnja praksa u Zadru, nisu objavljeni.

Zato u javnom interesu i moramo postaviti pitanje – jesu li ovakvi zadarski mega-projekti kulisa za ilegalno financiranje „crne blagajne” HDZ-a i drži li Plenković upravo zato zadarskog bossa Kalmetu u svom političkom krilu?!

D.M.