fbpx

ALBANSKI NARKO KARTELI PERU NOVAC UZ POMOĆ KALMETE Zadrani ne mogu dobiti građevinsku dozvolu dok Albanci po Zadru rade što hoće!

Nedavni članak o pogodovanju gradske vlasti Albancima odjeknuo je u javnosti, a broj otvaranja istog članka je nakratko srušio i server portala ZADARdanas. Od tog dana građani nas obasipaju komentarima pa čak i e-mailovima u kojima iskazuju pohvale i potporu toj temi ogorčeni trenutnim stanjem u gradu Zadru. Najviše građana komentiralo je upravo problematiku građevinskih dozvola u gradu Zadru kao i problem pogodovanja zadarskih vlasti raznim skupinama, poglavito Albancima.

Kalmeta proda Poluotok svojima. Vauuuu čuda..“, “Svaka čast za članak…istina…“, “Prodali, izdali, spalili i raselili. To je HDZ. Mrze sve hrvatsko, mrze sve zadarsko!, vole samo novac!”, “Stoka sitnog zuba šuti i dalje.“, “Nismo li to birali?“, samo su neku od komentara ogorčenih građana na Facebook stranici portala ZADARdanas ispod teksta “GRADSKA VLAST PRODALA ZADAR Većinu poslovnih prostora dali su Albancima za šaku eura“. 

Privatizacijska pljačka, raseljavanje Hrvata, a sad i naseljavanje Albanaca

Nakon što su u privatizaciji uništili privredu, rasprodali strancima banke i pretvorili tvornice u nekvalitetne a skupe stanove, sljedeća faza je očito protjerivanje domicilnog stanovništva sa obale u zaleđe ili čak na rad u inozemstvo te naseljavanje stranaca na atraktivne lokacije uz obalu. Sudeći po Dukiću i njegovom gazdi Kalmeti ti stranci će biti uglavnom Albanaci. 

Kalmeta i Dukić ne biraju ni prijatelje ni sredstva kada su u pitanju njihovi privatni financijski interesi, pa su neki od spomenutih Albanaca čak poznati Interpolu kao pripadnici albanskog narko kartela. To njih ne brine jer ako je torba puna, Kalmeta i Dukić ne pitaju je li taj novac zarađen na narkoticima, prostituciji ili čak trgovini robljem. 

Dukiću je vjerovatno i to smješno dok podgrijava tanjur i po njemu “maže” sa svojim prijateljem, direktorom Turističke zajednice čija supruga je također Albanka.

Stambena zona Suha najbolji je primjer uništavanja domicilnog stanovništva

Jedan od primjera pogodovanja Albancima je upravo stambena zona Suha u Diklu gdje su izgrađene četiri zgrade. Izgradivost na česticama je do te mjere napuhana da je oko zgrada ostala praktički samo pješačka staza.

Svima u Zadru poznato je da prethodni vlasnici na tom terenu nisu mogli dobiti građevinsku dozvolu te su bili primorani taj atraktivni teren prodati. Teren su kupili Albanci, točnije četiri brata albanskog porijekla, a na istom terenu dobili su građevinske dozvole u rekordom roku. Zanimljivo.

U građevinskim kao i političkim krugovima postala je javna tajna da taj “projekt” gura upravo Božidar Kalmeta. Projekt je toliko isforsiran te je dozvoljena tolika izgradivost da je pravo čudo kako im Kalmeta nije namjestio da objekte rašire i na susjedne parcele. 

Trafostanica na tuđoj zemlji

Na tuđim parcelama nisu izgradili objekte ali su projektirali trafostanicu za iste objekte, Kalmeta im je, naravno, namjestio da trafostanicu smjeste na susjedu privatnu parcelu bez suglasnosti vlasnika. Još 2018. godine dvadesetak mještana prosvjedovalo je upravo zbog plana izgradnje te trafostanice. 

“Nećemo ih pustiti na teren i pristup ćemo zapriječiti fizički. Žao mi je službenika koji će doći raditi svoj posao, ali mi ne damo da se uzurpira tuđe vlasništvo zbog nečijih privatnih interesa” izjavila je tada gospođa Vrselja i neznajući možda da iza svega stoji Kalmeta osobno. Nagomilano nezadovoljstvo i ostalih starosjedioca zone Suha koji smatraju da je pretjeranom stambenom izgradnjom umanjena vrijednost njihovih nekretnina, eskaliralo je upravo zbog izgradnje te trafostanice.

Visoki upravni sud ukinuo je odluku Grada Zadra o donošenju Urbanističkog plana uređenja upravo te stambene zone “Suha”, a koja je donesena još 2014. godine za te četiri zgrade. Nakon svega apsolutno je jasno da se pogodovalo investitoru. Danas znamo i to da je pogodovao Kalmeta “svojima”, kako navode u komentarima čitatelji.

Nastavlja se politika uništavanja zadrana starosjedioca pogodovanjem kapitalu uglavnom stranaca kojima lokalni političari za debele kuverte ispunjavaju i nemoguće želje.

Hrvatska, a poglavito Zadar, je postala je poželjna lokacija perača novca kriminalnog porijekla, upravo s obzirom na to da  je na ulici poznata cijena građevinske dozvole kao i ostalih usluga lokalne vlasti, a visoko pozicionirani političari primaju samo gotovinu, kreditne kartice koriste za neke druge stvari.