fbpx

Austrija zabranila zabave na skijalištima

Industrija turizma i razonode čini 15 posto austrijske gospodarske proizvodnje, javlja net.hr

Turistima koji u Austriju dolaze radi zimskih sportova neće se dopustiti zabava tijekom nadolazeće snježne sezone kako bi se spriječio prijenos covida-19 i spasila vitalna turistička industrija, objavila je vlada u četvrtak.

Austrijske tvrtke i političare proteklih je dana uznemirila činjenica da sve više europskih zemalja upozorava na putovanja u Beč, ali i u austrijske alpske regije zbog sve većeg broja zaraza.

Kancelar Sebastian Kurz rekao je da će turisti tijekom sezone moći skijati, jesti u restoranima i prisustvovati kulturnim događajima.“Ali apres ski kao što znamo neće biti moguć”, dodao je misleći na ‘partijanje’ na skijalištima koje obično počinje popodne nakon zatvaranja skijaških staza.

Otvoreni i zatvoreni barovi smiju posluživati ​​hranu i piće samo za goste koji sjede.

Radno vrijeme samo do 22

Uz to u austrijskim planinskim područjima restorani i barovi zatvarat će se u 22 sata.
Industrija turizma i razonode čini 15 posto austrijske gospodarske proizvodnje.
Vlada je kritizirana zbog ponašanja u prethodnoj skijaškoj sezoni, kada su stotine turista iz cijele Europe zaražene na popularnom skijalištu Ischgl.
Odvjetnik potrošača digao je u utorak tužbu protiv vlade u ime troje zaraženih posjetitelja Ischgla i u ime obitelji pacijenta s covidom-19 koji je umro.