fbpx

EUROWINGS Veliki broj linija koji je bio u prometu u rujnu više neće biti dostupan

Eurowings  je objavio svoj red letenja za listopad. Kompanija će i dalje prometovati prema odredištima u Hrvatskoj, no veliki broj linija koji je bio u prometu u rujnu više neće biti dostupan. Kompanija će nastaviti prometovati prema tri hrvatske zračne luke, javlja Croatian Aviation.

Eurowings je u rujnu imao čak 76 tjednih rotacija prema Hrvatskoj, prometujući prema šest hrvatskih zračnih luka: Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku.

U listopadu će kompanija prometovati samo prema Zagrebu, Splitu i Rijeci.

Linije prema Splitu

Eurowings će u listopadu imati 5 linija prema Zračnoj luci Split, tek jednu manje u odnosu na rujan. Ukida se linija Split – Hanover dok sljedeće ostaju u prometu:

linija Split – Düsseldorf 3 puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i subote (jedan let tjedno manje u odnosu na rujan),
linija Split – Hamburg 2 puta tjedno, svakog utorka i nedjelje (dva leta tjedno manje u odnosu na rujan),
linija Split – Köln 2 puta tjedno, svakog četvrtka i subote (četiri leta tjedno manje u odnosu na rujan),
linija Split – Stuttgart 2 puta tjedno, svakog četvrtka i subote (dva leta tjedno manje u odnosu na rujan),
linija Split – Berlin 2 puta tjedno, utorkom i subotom, kao i u rujnu.
Ukidaju se linije prema Puli, Zadru i Dubrovniku

Eurowings je u rujnu redovno prometovao na linijama prema tri spomenute zračne luke, no one neće biti u prometu u listopadu. Ukidaju se sljedeće linije:

Pula – Düsseldorf,
Zadar – Köln,
Zadar – Stuttgart,
Dubrovnik – Düsseldorf,
Dubrovnik – Berlin,
Dubrovnik – Hamburg.
18 letova tjedno prema Zagrebu

Eurowings će zadržati isti broj tjednih letova prema Zagrebu kao što je to bilo i u rujnu. Kompanija će redovno prometovati na dvije linije: iz Stuttgarta i Kölna.

linija Zagreb – Stuttgart prometovat će 4 puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje, identično kao i u rujnu.
linija Zagreb – Köln prometovat će 5 puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, četvrtka, petka i nedjelje. Isti broj tjednih letova dostupan je i u rujnu.
Jedna aktivna linija prema Rijeci

Kompanija će u listopadu nastaviti prometovati i prema Rijeci. Eurowings će zadržati promet na liniji Rijeka – Düsseldorf, jednom tjedno, svake subote. Posljednji let na ovoj liniji najavljen je za 24. listopad. Druga ovogodišnja linija, Rijeka – Hamburg, ukinuta je s početkom rujna.

Eurowings će u listopadu prometovati prema tri hrvatske zračne luke s 42 operacije tjedno na 8 linija, radi se o gotovo 50% manje tjednih letova u odnosu na rujan. Otkazivanja pojedinih polazaka i dalje ostaju moguća, a ovisit će prije svega o stanju bookinga.