fbpx

Kod 40-godišnjaka pronađeno 38,5 kilograma rezanog duhana

Jedan osumnjičen za nedozvoljenu trgovinu duhanom, drugi za krivotvorenje isprava

Nedozvoljena trgovina

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za nedozvoljenu trgovinu.

Naime, u sklopu kriminalističkog istraživanja kod 40-godišnjaka je pronađeno 38,5 kilograma rezanog duhana i novčani iznos od 1.740,00 kuna za koje se sumnja da potječe od nedozvoljene prodaje duhanom, koji su mu oduzeti. Isto tako kod njega je pronađeno 36 komada pištoljskog streljiva, koje mu je oduzeto.

Protiv 40-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine, kao i obavijest nadležnoj carinskoj upravi u odnosu na naplatu trošarine. Protiv njega je podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana

Krivotvorenje isprava

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je prethodno na osobno vozilo marke Opel postavio nepripadajuće registarske pločice (ZD) te s vozilom sudjelovao u prometu gdje su ga jučer oko 18,30 sati na cesti D-503 u Kakmi zatekli i zaustavili policijski službenici.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 28-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava.

Foto: Ilustracija

PU Zadarska