fbpx

Kovačevićev ‘KLUB’ imao je i pravila: Nitko nije mogao ući nepozvan, mobiteli su se ostavljali na ulazu…

U ‘Klub’ Dragana Kovačevića nitko nije mogao ući nepozvan. Riječ je o nevelikom, relativno skromno uređenom prostru u Slovenskoj 9 u Zagrebu, na adresi na kojoj se nalazio Klub u vlasništvu jedne od tvrtki predsjednika uprave Janafa Dragana Kovačevića, piše Slobodna Dalmacija.

Tamo se uz catering i tamburaše, skupljalo probrano društvo. Privatni poduzetnici, menadžeri, državni dužnosnici, ministri i predsjednici, kulturnjaci i glumci, bivši saborski zastupnici, HNS-ovci, HDZ-ovci, suci i šefovi zatvora… Svi oni s kojima je Kovačević nekad u politici ili poslu ukrstio puteve.

Mobitele bi u pravilu ostavljali na ulazu. Na čemu je navodno inzistirao upravo Kovačević. Društva koja je okupljao bila su politički šarolika, i predsjednik Uprave Janafa očito nije želio da se njegovi gosti osjećaju neugodno u strahu da će netko nestašan slike sa druženja objaviti na društvenim mrežama.

Vremenom Kovačević je na tim druženjima uspijevao skupiti prave kapitalce. Gost mu je tako znao biti i bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić. Njih su se dvojica znali po HNS-ovskoj liniji. Sudac Ivan Turudić u Klubu je kartao. Tamo je znao otići i Zoran Milanović kojemu tada također nije smetalo družiti se sa utjecajnim predsjednikom Uprave Janafa.