fbpx

OBRAT U AFERI Kada je Petek u klub donio novac, tamo nije bilo Kovačevića, ali je bio Jakov Kitarović!

Poduzetnik Krešo Petek navodno sprema obranu kojom želi dokazati kako 1,96 milijuna kuna koje je donio u klub u Slovenskoj 9 nije mito Draganu Kovačeviću, već novac za financiranje predizborne kampanje, jer se ondje u tom trenutku nalazio Jakov Kitarović, piše Nacional.

USKOK je već počeo ispitivati ljude koji su navodno na Martinje 2019. bili u klubu Dragana Kovačevića u Slovenskoj 9 kada mu je poduzetnik Krešo Petek donio 1,96 milijuna kuna u vrećicama. Petekov odvjetnik Veljko Miljević već je ranije poručio kako bi “svjedoci mogli postati osumnjičenici”.

Nacional piše kako se Petek namjerava braniti tvrdnjama da novac koji je donio u Slovensku 9 nije bio namijenjen mitu, već financiranju predizborne kampanje. Ako želi da mu sud povjeruje, morat će dokazati za čiju je kampanju donirao novac, a tog dana je u Klubu bio Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

USKOK ima bilježnicu Kreše Peteka

To je potvrdio i sam. “Točna je informacija kako sam u jesen prošle godine bio u navedenom prostoru u Slovenskoj ulici u Zagrebu, gdje se nalazio veći broj ljudi u druženju. Tamo sam se zadržao kraće vrijeme. Nisam primijetio bilo kakve sumnjive radnje, niti sam bio u poslovnim odnosima s bilo kim od prisutnih osoba”, stoji u priopćenju punomoćnika Jakova Kitarovića.

USKOK se navodno dokopao bilježnice Kreše Peteka sa svim isplatama, što će olakšati sudu u procjeni govori li on istinu. No, prema pisanju Nacionala, koji se poziva na dokumente USKOK-a Kovačević nije bio u svom klubu kada je Petek ondje došao s novcem.

Portal Paraf prenio je i dopis jednog člana Glasa Poduzetnika koji je prljavi novac za kampanju Kolinde Grabar Kitarović povezao s misterioznim nestankom knjigovotkinje iz njezina ureda Jadranke Skender.

“Da li je moguće da je Jakov Kitarović 11.11. 2019. u famoznom klubu primio prljav novac za kampanju Kolinde Grabar KItarović, kojeg je tadašnja računovotkinja u Uredu predsjednice, Jadranka Skender, primjetila te htjela prijaviti. To se događalo najvjerojatnije krajem 11. mjeseca kada je možebitno zbog toga došlo i do rasprave između Skender i Kolinde Grabar ili nekog iz njezinog ureda. Zanimljivo je da je baš krajem studenog Kolinda završila u bolnici, navodno zbog viroze, a po mom mišljenju, zbog stresa uzrokovanog mogućim posljedicama prijave Jadranke Skender u svezi prljavog novca. Također, najzanimljiviji dio priče tek slijedi…”, napisao je na Facebooku član Udruge Glasa poduzetnika.

Čini se da ono što su ranije bile spekulacije, ide sve bliže istini.