fbpx

OREŠKOVIĆ: “Ćorić je poznatiji po majici na kojoj piše ‘I wanna be your dog’ nego po rezultatima rada”

Saborska zastupnica Stranke s Imenom i Prezimenom Dalija Orešković u ponedjeljak je oštro komentirala izjavu ministra Tomislava Ćorića, koji je, komentirajući aferu Janaf, rekao da se javnost već desetak dana zabavlja stvarima koje su ispod svake razine.

“Ministar Tomislav Ćorić, poznatiji po tome da nosi majicu na kojoj piše “I wanna be your dog” nego po rezultatima u radu, upravo je izjavio medijima da je zanimanje javnosti za korupcijsku aferu koja se odvijala u Klubu ispod svake razine. Ne ministre. Ti si ispod svake razine”, napisala je Orešković na Twitteru.

Dodala je kako se kazneni postupak protiv Dragana Kovačevića i drugih ne bi se trebao voditi na Županijskom sudu u Zagrebu, s obzirom da je i predsjednik tog suda Ivan Turudić bio jedan od posjetitelja ilegalnog Kluba u kojem se jelo, pilo i partijalo, pa i davalo i primalo mito.

“Korupcija nije nešto protiv čega se državne institucije bore, jer je korupcija ušla u sam vrh državne vlasti! ‘King-Kong’ o kojem često govori Zoran Milanović postoji, no to nije jedna osoba, već Klub moćnika iz izvršne, zakonodavne i sudbene vlasti koji drži u šaci čitav sustav, a to znači da korupcija vlada institucijama i državom. Korupcija je nedvojbeno naša najveća nacionalna ugorza, no sigurnosno – obavještajne službe, kao i ostala nadležna državna tijela očito nemaju snagu da se ovom razinom korupcije bore.