fbpx

Poduzetnici traže hitne ostavke ministara koji su se tijekom lockdowna zabavljali u Kovačevićevom klubu

Udruga Glas poduzetnika objavila je zahtjev za ostavku ministara koji su za vrijeme lockdowna posjećivali sada već notorni klub Dragana Kovačevića, donedavnog šefa državne tvrtke Janaf koji je uhićen u velikoj antikorupcijskoj akciji.

Zahtjev je u Facebook grupi Glasa poduzetnika objavio jedan od osnivača udruge, Dražen Oreščanin.

“Stav Udruga Glas poduzetnika – mjere i reforme za Hrvatsku 2.0 je da bi svi ministri, pomoćnici i državni tajnici koji su bili u klubu tijekom trajanja mjera zatvaranja ugostiteljskih objekata od 19.3.2020 do 11.5.2020 TREBALI ODMAH PODNIJETI NEOPOZIVE OSTAVKE zbog najmanje tri razloga:

1. Svjesno kršenje propisanih mjera

2. Neprijavljivanje kršenja propisanih mjera kojima su svjedočili

3. Licemjerje i dvostruka pravila zbog kažnjavanja ugostiteljskih objekata bez razloga, dok oni osobno krše pravila

Također ćemo zahtijevati pokretanje istrage o svim nelegalnim i neprijavljenim radnjama kluba uključujući točenje pića bez dozvole, neplaćanja PDV-a, neplaćanja ZAMP-a i svega ostaloga od početka ‘funkcioniranja’”, napisao je Oreščanin.

Oreščanin je tom prilikom podijelio jučerašnji Indexov članak u kojem smo objavili da su najmanje tri ministra iz vlade Andreja Plenkovića posjećivali klub Dragana Kovačevića u Slovenskoj ulici u Zagrebu.

U tom klubu radio je šank, izdavala su se pića bez računa, imao je i konobara, no Državna inspekcija nikada nije ušla u taj prostor.

Mediji su ranije, pozivajući se na informacije iz kruga osoba koje su posjetile klub, objavili kako je Kovačevićev klub bio izuzetno popularan u vrijeme lockdowna, kad se javnost masovno pozivalo da ostane doma, a kafići i klubovi bili su – zatvoreni.

Jučer je Index objavio i imena ministara koji su posjećivali klub – radi se o Olegu Butkoviću, Tomislavu Ćoriću i Josipu Aladroviću. Ovaj potonji je, inače, u rodbinskim vezama s uhićenim Draganom Kovačevićem.