fbpx

Protiv 15-godišnjaka policija podnijela kaznenu prijavu zbog teškog ubojstva

Sudac za mladež Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor 15-godišnjaku koji se sumnjiči da je u nedjelju kasno popodne ubio 89-godišnju ženu u njenom stanu u Splitu, doznaje se u utorak na Županijskom sudu, javlja Index.hr

Sudac za mladež istražni zatvor odredio je 15-godišnjem mlađem maloljetniku ‘zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i osobito teških okolnosti’.

Protiv 15-godišnjaka je splitska policija jučer podnijela kaznenu prijavu zbog teškog ubojstva. Sumnjiče ga da je u nedjelju kasno popodne zakucao na vrata stana 89-godišnjakinje na 3. katu Sukošanske ulice u Splitu nakon čega je staricu ugurao u stan. Potom joj je zadao više udaraca od kojih je umrla na mjestu napada.

Kako neslužbeno navode mediji, nakon što ju je ubio tijelo je odvukao do balkona i tamo ostavio. Iz stana ništa nije nestalo.

Za vrijeme ubojstva sin ubijene starice, koji je s njom živio, radio je.

Ubojica je zatim sav krvav otišao u zgradu Policijske uprave splitsko-dalmatinske, koja je u samom susjedstvu, te se prijavio. Prvo je rekao kako je napadnut, a kasnije priznao što je učinio. Uhićeni 15-godišnjak je tijekom kriminalističkog istraživanja testiran na alkohol i opojna sredstva.