fbpx

Sony otkrio cijenu PlayStationa

U danima koji su prethodili najnovijem Sonyjevom eventu, mnogi su igrači razvili bezbroj teorija o tome što će kompanija otkriti vezano za svoje nove konzole, a jedna od bitnijih stvari svakako je bezrazložno misteriozna cijena novih PlayStationa.

Nakon što je Microsoft doslovno oduševio kupce iznenađujuće niskom cijenom jeftinije varijante novog Xboxa (300 dolara), mediji su to doživjeli kao poziv Sonyju na rat cijenama.

No, sve ono što smo mislili da će se dogoditi tijekom eventa, dogodilo se.

Znali smo da će PS5 izaći krajem godine i to će se dogoditi 12. ili 19. studenog, ovisno o tome gdje živite, a više-manje smo znali i koliko će koštati.

Klasični PS5 s disk driveom je 500, a PS5 Digital 400 eura.

Znali smo i da ćemo moći zaigrati dio naslova s četvorke jer to je Sony također najavio unaprijed, a ako se pitate o kojim se naslovima radi, razmišljajte da će svi bitniji naslovi biti preneseni na novu konzolu.

I to je više-manje to što se Sonyjevog eventa tiče. Ponovili smo gradivo s proširenim trailerima za većinu igara koje smo već vidjeli, a od novih tu su Final Fantasy XVI, Hogwarts Legacy i Five Nights at Freddy’s.

Međutim, ono čemu smo se svi nadali dogodilo se na samom kraju, a radi se o najugodnijem iznenađenju eventa – teaseru za nastavak izvrsnog God of Wara. Igra bi se, ako se u međuvremenu ništa ne promijeni, trebala pojaviti 2021.

Sve ostalo je misterija. Bilo bi lijepo da se malo više pričalo o konkretnim stvarima s manjim naglaskom na ono što smo već znali jer ovo je zapravo 40-minutna Sonyjeva prezentacija cijene i datuma izlaska. I to je u redu, ali nije baš spektakl koji će vas nabrijati da istog trena istovarite novac na njihov račun.

Generalno gledajući, ovogodišnji rat konzola sve je samo ne napeti sraz titana s uređajima koje MORATE imati, već više izlazak konzola koje tek moraju dobiti igre koje MORATE imati. A to se, uz uistinu mali broj iznimaka, neće dogoditi do iduće godine.

Izvor: Index Magazin