fbpx

Stižu obilna kiša, hladnoća i nevere, u gorju moguć snijeg

Prvi dani jeseni protječu u oblačnijem vremenu. Danas nas u većini zemlje ipak čeka sunčanije vrijeme, ali prema večeri stiže novo pogoršanje s pritjecanjem nove doze vlažnog i nestabilnog zraka koja će donijeti novu kišu i pljuskove

Prijepodne će uglavnom uz obalu biti kiše i pljuskova, na sjevernom Jadranu i krajnjem jugu lokalno i obilnih oborina. Na kopnu ujutro magla, zatim barem djelomice sunčano. Uz južinu temperatura u unutrašnjosti od 12 do 16, a uz obalu između 17 i 21 stupanj, najavljuje meteorologinja RTL-a Damjana Ćurkov.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima djelomice sunčano, tek je rijetko uz granicu sa Slovenijom moguće malo kiše ili poneki pljusak. Uz južinu će temperatura biti do najviše 27 stupnjeva.

Na istoku barem djelomice sunčano, rijetko je moguće malo kiše. Vjetar slab, a temperatura do najviše 28 stupnjeva.

U Dalmaciji će popodne biti sunčanije, rijetko je i dalje moguć poneki pljusak. Jugo će prema kraju dana jačati, a temperatura će biti oko 25 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sredinom dana stabilnije. Nova doza kiše i pljuskova stiže u većinu zemlje prema kraju dana i u noći na petak. Uz to će puhati umjereno, prema kraju dana i jako jugo i oštro, a u gorju jugozapadnjak.

Na kopnu obilna kiša i osjetno svježije

Nastavak tjedna donosi nam novu promjenu – bit će oblačno uz kišu i pljuskove, lokalno i obilne, prvenstveno u kopnenim krajevima.

U petak još uvijek toplo, a zatim će od subote biti osjetno svježije. Vrijeme će krajem ovog i početkom idućeg tjedna biti pravo jesensko.

Na moru nestabilno, za vikend nevere, u gorju moguć snijeg

Na moru idućih dana nestabilno, osobito u petak i tijekom vikenda kada će biti nevera, lokalno i obilnih oborina. Puhat će umjereno i jako jugo i lebić, a temperatura će i ovdje u novom tjednu biti nešto niža.

Danas na kopnu nakon jutarnje magle barem djelomice sunčano, uz obalu prijepodne pljuskovi, zatim stabilnije. Uz južinu će do subote biti toplo, zatim posvuda osjetno svježije.

Kako su najavili meteorolozi, za vikend je u gorju moguć i prvi snijeg.