fbpx

U posljednja 24 sata zabilježeno 197 novih slučajeva zaraze virusom

U posljednja 24 sata zabilježeno je 197 novih slučajeva zaraze virusom Covid-19 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2138, javlja Index.hr

Među njima je 281 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 21 pacijent.

Četiri su osobe preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 14922 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 248 preminulo, ukupno se oporavilo 12536 osoba od toga 183 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 9475 osoba.

Do danas je ukupno testirano 258 864 osoba, od toga 4384 u posljednja 24 sata.

STANJE PO ŽUPANIJAMA

Grad Zagreb – 53 nova

Sisačko-moslavačka županija – jedan novi

Istarska županija – jedan novi

Primorsko-goranska županija – 9 novih

Ličko-senjska županija – troje novih

Osječko-baranjska županija – sedam novih

Dubrovačko-neretvanska županija – jedan novi

Koprivničko-križevačka županija – jedan novi

Karlovačka županija – nema novih

Brodsko-posavska županija – sedam novih

Splitsko-dalmatinska županija – 16 novih

Za ostale županije podaci se čekaju.

Razvoj događaja

10:45 Splitsko-dalmatinska županija – 16 novih

Na području Splitsko-dalmatinske županije 16 je novooboljelih od koronavirusa i to devet iz Splita, dvoje iz Solina te po jedna osoba iz Hvara, Kaštela, Sinja, Supetra i Trogira, izvijestio je u nedjelju županjski Stožer civilne zaštite.

Ukupno je obrađeno 396 testova, a od 16 novooboljelih četvero su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1401 osoba nalazi se u samoizolaciji.

U KBC-u Split na bolničkom liječenju je 50 zaraženih osoba od kojih su četiri na respiratoru.

U karanteni se nalazi jedan državljanin SAD-a, priopćeno je iz Stožera.

10:35 Brodsko-posavska županija – sedam novih

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je sedam (7) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (5), grad Nova Gradiška (1) i općina Sibinj (1). Nažalost, preminula je jedna ženska osoba u dobi od 64 godine koja je bila pozitivna na COVID-19, ali je imala i brojne druge komorbiditete.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 595, dok je broj aktivnih slučajeva 120 (1 aktivna osoba manje nego prethodni dan). Do sada su u Brodsko-posavskoj županiji preminule ukupno 4 osobe.

Hospitalizirano je 14 osoba (isto kao i prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 747 osoba (73 osobe manje nego prethodni dan). U županijskoj karanteni nalazi se 1 pozitivna osoba.

10:32 Karlovačka županija – nema novih

U posljednja 24 sata od ukupno pristiglih 48 nalaza (33 Karlovac, 15 Ogulin) nije pristigao niti jedan pozitivan nalaz na COVID-19 za područje Karlovačke županije. Ukupno je do sada oboljelo 267 osoba.

U samoizolaciji se nalazi 475 osoba i nije bilo kršenja.

Jučer je na području Ogulina provedena inspekcija u osam noćnih klubova, pri čemu je izrečeno šest usmenih upozorenja. Na jednom okupljanju u Josipdolu na kojem je bilo više od 100 ljudi utvrđena je jedna nepravilnost i izrečeno je usmeno upozorenje.

10:30 Koprivničko-križevačka županija – jedan novi

Nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđen jedan novi slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a riječ je osobi srednje životne dobi s koprivničkog područja.

Jedna osoba je proglašena zdravom, a u ovom trenutku na području županije je 16 aktivnih slučajeva.