fbpx

Vladimir Putinje poručio da se opozicijski političar Aleksej Navalni može vratiti u Rusiju

Glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina je u srijedu poručio da se opozicijski političar Aleksej Navalni može vratiti u Rusiju poput svakog drugog građanina, nakon što je otpušten iz bolnice u Njemačkoj, koja je ustvrdila da je otrovan nervnim agensom novičokom, javlja Index.hr

Četrdesetčetverogodišnji kritičar vlasti Vladimira Putina srušio se u zrakoplovu iznad Sibira prošloga tjedna. Prebačen je potom iz Rusije u Berlin, a njemačka je vlada poručila kako testovi obrađeni u Njemačkoj, Francuskoj i Švedskoj pokazuju da je otrovan nervnim agensom koji vuče porijeklo iz sovjetske ere.

“Kremlju je drago što se Navalni oporavlja”

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima u srijedu kako je Kremlju drago što se Navalni oporavlja te što je otpušten iz bolnice.

Navalni je na Instagramu objavio fotografiju sebe na klupi u parku, nakon što je otpušten iz bolnice. Kazao je da planira ići svaki dan na fizioterapiju te da će posjećivati rehabilitacijski centar kako bi povratio svoje motoričke sposobnosti, uključujući funkcionalno korištenje lijeve ruke.

U svojoj objavi Navalni je napisao kako ponovno uči zadobiti ravnotežu stajanjem na jednoj nozi te je zahvalio liječnicima berlinske bolnice Charite u kojoj je bio liječen.