fbpx

AFERA JANAF Grmoja optužio Plenkovića da je direktno zapovijedao DORH-u

“Neka me tuže za klevetu i DORH i Plenković. Spreman sam odgovarati, a svoje kolege u Saboru pozivam da mi skinu imunitet”, kazao je Grmoja, javlja net.hr 

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja, govoreći o “aferi JANAF” na televiziji N1, prozvao je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića rekavši da je zapovijedao DORH-om.

“Pozivam Hrvatski sabor da mi skine imunitet, a ja s ovog mjesta tvrdim da je Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. Za to imam dokaze”, kazao je Grmoja.

“Neka me tuže za klevetu i DORH i Plenković. Spreman sam odgovarati, a svoje kolege u Saboru pozivam da mi skinu imunitet”, dodao je.

Još je kazao da ima “određene dokumente koje je proslijedio”, ali da nije bilo nikakvih reakcija na to. Stoga je i poručio da mu se skine zastupnički imunitet.

Grmoja je također rekao kako smatra skandaloznim to što je premijer Plenković istoga dana kada je zamjenica županjskog državnog odvjetnika Mirela Alerić Puklin podnijela zahtjev za razrješenjem, jer je kod njezina supruga pronađeno 4,5 milijuna kuna koji navodno pripadaju Draganu Kovačeviću, poručio da je sve u redu s radom DORH-a.