fbpx

BANGOURA: “Ovo nije država već ‘ortački krkanluk’ gdje nikad nije dosta bahatluka, pljačke i pohlepe”

“Prošlo je 10 godina od spektakularnog ulova u Austriji u kojem je jedan premijer završio svoju karijeru. Prošlo je i 8 godina od kada je jedan poduzetnik gliserom ubio dvoje ljudi, a 7 godina od kada je uhićen onaj što preparira zaštićene životinje. Toliko je prošlo i od kada je jedan bivši ministar ogulio krumpire zbog nekoliko milijuna kuna. Za to vrijeme moje dijete je završilo osnovnu i srednju školu, upisalo fakultet, a uskoro će i vozački položit. Za to vrijeme je buraz čak troje djece dobio. I oni će završiti škole i položiti vozačke ispite, te se vjerojatno oženiti i poudavati, a ja ću ako Bog da i djed postati dok naše pravosuđe završi s ovom trojicom. To je ne jedan, već nekoliko života. Ove što su sad pohvatali vjerojatno će suditi naša pra pra unučad, a pitanje je hoće li ih ikada i osuditi. Možda u nekoj galaksiji – far far away, smatra poduzetnik i bivši tv voditelj Hamed Bangoura, predsjednik stranke Alternativa 101.

Smatra kako ‘možemo rezati male krakove hobotnica koliko hoćemo i njima hraniti gladne građane, ali dok glave tih hobotnica ne završe u loncu, niti sitog građana, niti zdravog društva’.

“Država u kojoj su političari i s njima povezani “poduzetnici” bogatiji od poduzetnika koji svoj kruh zarađuju poštenim radom na okrutnom tržištu neprivilegiranih poduzetnika, a u kojoj građani gledaju kako da prežive od prvog do prvog u mjesecu ili kako da ne ostanu bez krova nad glavom, jednostavno nije država, već ‘ortački krkanluk’. U tom ortačkom krkanluku, caruju janjci, odojci, a ne nedostaje ni ribe. Krkani i krkanice zvijezde su medija i smiješe se s naslovnica i svakoga dana u predstavama za javnost izvode neke predstave, a kad se ugase svijetla jedni drugima brišu obraze. U tom ortačkom krkanluku nikad dosta bahatluka, pljačke i pohlepe”, smatra Bangoura te zaključuje;

“Baš si nešto razmišljam. Sretan je čovjek koji ima prijatelje da mu pričuvaju kućnog ljubimca bez naknade. Zamislite onda samo koliko je sretan čovjek koji ima prijatelje da mu bez naknade pričuvaju milijune kuna i to na nekoliko adresa”.