fbpx

BBC O TRUMPU: Ovo je vijest koja je zatresla svijet

Donald Trump pozitivan je na koronavirus i to samo tjedan dana nakon što je Amerikancima poručio da se ne brinu jer virus “ne pogađa gotovo nikoga osim starijih osoba i srčanih bolesnika”. Trump inače ima 74 godine. Zaražena je i njegova supruga Melania.

BBC u prvoj analizi navodi kako se radi o vijesti koja je “zatresla svijet”.

Američki predsjednički izbori održat će se 3. studenog, točno za mjesec dana. Trumpove aktivnosti u kampanji sada će naglo stati, a upitna je i druga debata za dva tjedna, piše Anthony Zurcher, BBC-jev reporter za Sjevernu Ameriku.

Sprdao je Bidena pa se zarazio

Trump se prije samo dva dana tijekom prve debate rugao Joeu Bidenu koji je često nosio masku.

“Ne nosim masku poput njega. Svaki put kad ga vidite, on ima masku. Mogao bi govoriti na 60 metara udaljenosti i svejedno bi se pojavio s najvećom maskom ikad”, rekao je Trump.

Čeka ga samoizolacija. Bijela kuća morat će odgovoriti zašto je Trump odjednom zauzeo takav naizgled kavalirski stav prema vlastitoj zaštiti i koliko je ljudi iz njegove administracije izloženo zarazi.

U trenucima nacionalnih previranja, američka javnost nastoji se ujediniti u znak podrške predsjedniku, međutim, to možda neće biti dovoljno da ga se izolira od pitanja koja slijede, zaključuje Zurcher.