fbpx

ĐAKIĆ SE OD KORONE OPORAVLJA U LJEČILIŠTU NA LOŠINJU! Mjesto se čeka i do 3 mjeseca, on ga je dobio ODMAH

HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić je nakon zaraze koronavirusom proveo 24 dana u Klinici za infektivne bolesti, od čega 14 dana na intenzivnoj njezi.

Imao je tešku upalu pluća, ali ipak nije završio na respiratoru. Najkritičnije razdoblje pregurao je primajući 60 litara kisika dnevno, a sad se nalazi u lječilištu za plućne bolesnike na Velom Lošinju.

Web stranice otkrivaju kako je lista čekanja za mjesto u lječilištu izuzetno duga. Za primjerice Fizikalnu medicinu i rehabilitaciju čeka se i do tri mjeseca. No, Đakić je mjesto dobio odmah po izlasku iz bolnice u Zagrebu.

“Uz mene je stalno boca sa šest litara kisika, nosim je u ruksaku i spojen sam na kisik. Tako će biti dok mi saturacija kisikom ne bude 98 posto”, rekao je Đakić za N1.

“Bolje se osjećam, bez boce kisika ne bih još mogao. Ovdje sam i pod kontrolom internista, paze mi na srce i pluća”, dodaje HDZ-ov zastupnik. U najgoroj fazi bolesti, govori, imao je temperaturu 40 do 41 stupanj i tešku upalu pluća.

“Tko nije osjetio teške simptome korone, taj ne može zamisliti što je to! Liječnici su se čudili kako sam se brzo oporavio, jer sam s intenzivne izišao nakon deset dana, kažu da sam šampion, ali moj oporavak i dalje traje”, rekao je Đakić.