fbpx

Danas srušen novi rekord, imamo 2421 novi slučaj

Drugi dan zaredom imamo preko dvije tisuće novih slučajeva, a danas je srušen novi rekord

Imamo 2421 novi slučaj, a preminulo je osam osoba.

825 pacijenata na bolničkom je liječenju, od toga je na respiratoru 58 pacijenata.

Zbog novog rasta broja novih slučajeva, iz Stožera, ali i vlade najavili su nove mjere.

Premijer Andrej Plenković nakon sastanka u vladi sa šefom Stožera i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem te ministrom zdravstva Vilijem Berošem stao je pred novinare i rekao kako će nove mjere biti predstavljene u nedjelju, a da će na snagu stupiti u ponedjeljak.

Nove mjere

Najvažnija stavka novih mjera, doznao je Index, bit će ograničavanje broja ljudi koji smiju prisustvovati javnim okupljanjima na 50. Taj broj možda bude i manji, no zasad je najizglednija brojka upravo 50. Okupljanja se neće ograničiti za članove istog kućanstva, ali će se novim mjerama pokušati reducirati sve vrste proslava i većih druženja. Mjere će, kako je i najavio Božinović, uključivati i preporuku poslodavcima da, kad god je to moguće, organiziraju rad zaposlenika od kuće.

Kao potpuna novost uvest će se zabrana prodaje alkohola noću. Kako je sinoć neslužbeno potvrđeno Indexu, zabranit će se prodaja alkohola na benzinskim crpkama, na kioscima i u trgovinama koje rade noću. Zabrana će početi najkasnije u ponoć, do kada najdulje mogu raditi ugostiteljski objekti. Točenje alkohola u ugostiteljskim objektima neće se zabraniti.

Plan za bolnice uključuje i ponovnu aktivaciju zagrebačke Arene, kao tercijarnog centra za prihvat bolesnika. U nju se ne bi smještali teški bolesnici.

Mjere će biti predstavljene u prijepodnevnim satima.

Danas županije izvještavaju o novim podacima, a priopćenje Stožera o novim dnevnim brojkama očekuje se oko 10 sati.