fbpx

FRANCUSKA Naoružani željeznim šipkama pokušali ući u policijsku postaju

Četrdesetak neidentificiranih osoba naoružanih željeznim šipkama, koji su koristili pirotehniku kao projektile, pokušali su ući u policijsku postaju u pariškom predgrađu u subotu navečer, rekli su dužnosnici, javlja Index.hr

Pariška policija objavila je danas na Twitteru da se sinoć “dogodio nasilni napad na policijsku postaju Champigny” pirotehničkim sredstvima, ali da nijedan policajac nije ozlijeđen.

Napadači nisu uspjeli ući u policijsku postaju

Policija je objavila video u kojemu se vidi kako napadači bacaju pirotehnička sredstva na policijsku postaju u južnom pariškom predgrađu Champigny-sur-Marneu. Napadači su neuspješno pokušali ući u postaju. Nitko nije uhićen, a fotografije pokazuju da su razbijeni prozori policijske stanice, dok su automobili oštećeni.

Motiv trećeg napada na istu policijsku postaju u dvije godine za sada nije poznat. Postaja je smještena u području poznatom po trgovini drogom.

“To je bio organizirani napad oko 40 ljudi koji su htjeli bitku. Nekoliko dana postoje tenzije s ljudima koji imaju određenu spremnost ući u bitku s policijom”, rekao je načelnik Champignyja Laurent Jeanne za televiziju BFM.

U Francuskoj je nakon završetka karantene kriminal u porastu

“Mali vođe bandi ne mogu nikoga impresionirati i neće nas odvratiti od naše borbe protiv trgovine drogom”, objavio je na Twitteru ministar unutarnjih poslova Gerrald Darmanin te izrazio “punu podršku” policajcima.

U Francuskoj od okončanja karantene sredinom svibnja rastu kriminalne aktivnosti uslijed ekonomske nesigurnosti.

Screenshot: Infos Françaises