fbpx

Francuska prešla milijun zaraženih, u Njemačkoj rekordan broj novih slučajeva

Francuska je prešla milijun zaraženih osoba koronavirusom, a u Njemačkoj je prvi put zabilježen dnevni porast od preko 10.000 novih infekcija, pokazuju podaci Sveučilišta John Hopkins i Instituta RK.

Francuske vlasti u srijedu su objavile da je u toj zemlji 26.676 novih slučajeva, što je šesti put u 12 dana da zemlja ima preko 25.000 novozaraženih.

U Francuskoj je ukupno 34.075 umrlih, stoji na stranici Sveučilišta John Hopkins.

Po njegovim podacima u četvrtak ujutro, Francuska sada ima 1.000.369 zaraženih.

Španjolska je također prešla broj od milijun zaraženih koronavirusom pa su te dvije zemlje daleko ispred svih drugih zemlja EU po broju inficiranih.

U Njemačkoj u jednom danu 11.000 zaraženih

Broj potvrđenih slučajeva u Njemačkoj narastao je u jednom danu za 11.287, pokazuju podaci Instituta Robert Koch (RKI) za zarazne bolesti u četvrtak.

Dan prije broj novozaraženih bio je 7830. Njemačka sada ima ukupno 392.049 osoba pozitivno testiranih na koronavirus i, nakon još 30 novih potvrđenih smrtnih slučajeva, ukupno 9905 umrlih.

Iako je stopa zaraze u Njemačkoj niža nego u dobrom dijelu ostatka Europe, ona se ubrzano povećava otkad je došlo hladnije vrijeme, a političari upozoravaju da se stroge epidemiološke mjere moraju poštivati ako se želi da se trend preokrene.

U srijedu je ministar zdravstva Jens Spahn dobio pozitivan test na koronavirus.

Broj ukupno zaraženih u svijetu prešao je 41 milijun ljudi, pokazuju podaci Sveučilišta John Hopkins.