fbpx

HRVATSKA DOBILA NOVU KARTING STAZU Staza duga 602 metra

Na stazi duljine 602 metra, šest metara širine, može se upustiti u vožnju života sa šest potpuno novih kartinga od 270 ccm³

Prvi karting dobio je s pet godina i od kad je prvi puta stisnuo gas rodila se ljubav koja je iz godine u godinu samo rasla i nikad se više od karting vožnji nije odvojio, na ovaj ili onaj način. Nakon puno odricanja, ulaganja, no ponajviše volje i goruće želje, konačno je ostvario svoj san.

“Volim reći da je benzin čista droga, jednom dok uđe u tebe, teško ga se riješiti. To je zaraza”, priča Ivan Baran, višestruki prvak Hrvatske, koji na Šoderici, odnosno u Drnju, kraj Koprivnice 10. listopada otvara prvu karting stazu u županiji, za sve one željne adrenalina, zabave i druženja.
Priča je o stazi nazvanoj BOX707 počela je prije šest godina, a rezultat je upornosti, odricanja, a nadasve Ivanove želje da se upusti u poduzetničke vode i radi ono što voli.

Prvak s 11 godina

Ivana je u karting uveo otac Darko, koji je također 80-tih vozio utrke te u to vrijeme vjerojatno prvi u Hrvatskoj iznajmljivao kartinge na HAK-u i na Šoderici, a Ivan je uz rentanje krenuo s treninzima. Priča je stala kad je došao rat, a onda je 1992. godine s utrkama, naslijedivši oca krenuo Ivan i počeo redati uspjeh za uspjehom.

Prvak Hrvatske prvi je puta postao u Tomosu kao kadet kad je imao 11 godina. Prvak je bio i 1998. godine, a nauspješnija za njegovu karijeru bila je 1999. godina kada je ponovo prvak u zemlji te prvak Kupa Hrvatske i Slovenije. Te je godine proglašen najboljim kartingašem u Hrvatskoj te najperspektivnijim sportašem rodne Koprivnice.
“Bilo je tu puno odricanja, ali ja bih rekao da je to ulaganje roditelja u djecu, jer to smo vrijeme proveli zajedno, natjecali se, bodrili, a nismo sjedili doma pred TV-om”, govori Baran.

Karting

Nakon kartinga, 2002. godine krenuo je u automobilizam. Vozio je Škoda Fabia kup gdje također uspjeh nije izostao te je 2006. godine po četvrti puta prvak Hrvatske. Nakon toga je vozio Clio kup, no tada je kaže, prerastao utrke i počeo kovati druge planove. Naravno, vezane uz prvu ljubav – karting.
“Završio sam fakultet, zaposlio se i razmišljao što bih mogao raditi uz posao i naravno odluka je naravno pala na ono što najviše volim”, prisjeća se on.

Tri je godine za vrijeme godišnjeg odmora iznajmljivao kartinge na moru, no onda je odlučio pokrenuti nešto u svom gradu, uložiti u vlastitu stazu i rodila se ideja Šoderice. Prije šest godina predao prvi zahtjev za izmjenu prostornog plana, a posljednje je tri godine svaku slobodnu minutu proveo na stazi i uz pomoć oca i prijatelja, praktički golim rukama izgradio stazu i kompleks.

Nova staza

Sa stazom je Drnje dobilo jednu novu dimenziju i najzabavnije mjesto u široj okolici koje će zasigurno privući ljubitelje adrenalina, zabave, vožnje, druženja…
Na stazi duljine 602 metra, šest metara širine, može se upustiti u vožnju života sa šest potpuno novih kartinga od 270 ccm³, devet konjskih snaga. Voziti mogu svi, i stari i mladi, a djeca od školske dobi, ovisno o mogućnostima.
“Uloženo je puno truda u sigurnost staze, polubranicima, barijerama. Sigurnost nam je, uz zabavu, najvažnija”, kazuje Baran.
Uz stazu, tu je i caffe bar koji nudi tople i hladne sendviče, a za one koji žele ići korak dalje, mogu produljiti u trgovinu s karting opremom i dijelovima.
Veliko otvorenje BOX707 doživjet će točno u podne, u subotu, 10. listopada, a pozvani su svi!
Uz voditelja, DJ-a, mnoštva sadržaja za najmlađe, od napuhanaca do badmintona, mini nogometa, glavna će atrakcija, naravno, biti karting vožnje i to, povodom otvorenja, po promotivnoj cijeni, sniženoj čak 50 posto!

Na karting mogu svi

Prisutni će moći gledati i promotivnu vožnju hrvatskih karting legendi, što će zasigurno biti poseban doživljaj.
Također, staza će biti raspoložena za slobodne vožnje za privatne kartinge i motore, a u budućnosti će biti mjesto na koje se može doći s obitelji, prijateljima, poslovnim suradnicima i zajedno provesti kvalitetno vrijeme.
“Postoji i mogućnost organiziranja utrka, karting škole, raznih natjecanja koja nisu vezana uz karting, ocjenskog rallya, automobilizma, motora i raznih aktivnosti poput rođendana, proslava, team buildinga”, priča Baran.

net.hr