fbpx

KOLAKUŠIĆ: “Plenković na kritike reagira kao svaki diktator čija se zemlja raspada u korupciji i kaosu”

Nakon što je hrvatski eurozastupnik, Mislav Kolakušić, u pismu prozvao premijera Plenkovića tvrdeći kako administracija, koju je on postavio, krši osnovna ljudska i politička prava građana prijeteći kaznama volonterima koji su pomagali Kolakušiću za EU izbore, iz premijerovog su mu ureda bezobrazno odgovorili da je ‘željan pažnje’ te da nije predmet premijerovog interesa.

Ubrzo je slijedio i Kolakušićev odgovor:

“Andrej Plenković je zadržao gard ‘wannabe’ diktatora proglašavajući sve kritike njegovog režima uvredama, napadima i zlonamjernim konstrukcijama. Njegova reakcija na kritike identična je reakciji svakog diktatora čija se zemlja raspada u korupciji i kaosu, kazao je Kolakušić te nastavio:

“Ni riječi o činjenici da DORH progoni građane nezakonitim procedurama, na to on nema namjeru utjecati, iako je utjecao i na izbor Glavne državne odvjetnice i na izbor predsjednika Vrhovnog suda i na izbor čelnika svake od ključnih institucija državne vlasti. Plenković je u četiri godine mandata stvorio sustav potpune kontrole svih grana vlasti i takav sustav, za koji je u potpunosti odgovoran, danas je jedan od najkorumpiranijih u Europi, istaknuo je Kolakušić.

Ta činjenica, da 97% građana Hrvatske smatra da zemljom vlada korupcija, govori sve o Andreju Plenkoviću, njegovim rezultatima i ulozi u hrvatskoj politici. Nažalost, stvorili su režim u kojem mogu sa 17% glasova upravljati Hrvatskom i samo će građani taj režim moći srušiti izlaskom na izbore, zaključio je Kolakušić.