fbpx

Koronavirus u KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu

Na klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu na koronavirus je pozitivno sedam kirurga, pet medicinskih sestara, dvije instrumentarke i deset pacijenata.

Informaciju je ranije danas Indexu potvrdio Ivan Milas, predstojnik Klinike.

U tijeku dezinfekcija dvorana

Pojasnio nam je kakvo je stanje po odjelima na onkološkoj kirurgiji.

Rekao je kako imaju četiri odjela onkološke kirurgije, jedan za abdominalnu kirurgiju, jedan za kirurgiju glave i vrata, jedan za onkoplastičnu kirurgiju te za ginekološku kirurgiju.

“Na dva odjela imamo pozitivne kirurge. Pet kirurga je pozitivno na abdominalnoj kirurgiji i dva na odjelu glave i vrata. To je nezgodno i jer su bili u operacijskim dvoranama prije nego su postali pozitivni”, rekao je Milas i dodao kako je u tijeku dezinfekcija dvorana.

Oboljeli i pacijenti, petero ih je s intenzivne

Rekao nam je tom prilikom i kako je pozitivno devet pacijenata, iako je nešto kasnije za HRT rekao kako je deset pacijenata pozitivno.

Da se radi o deset pozitivnih pacijenata, ranije nam je rekao i Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice.

On je za N1 pak rekao kako će pet operiranih pacijenata najvjerojatnije biti prebačeno u covid bolnicu u Dubravu. Ostalih petero bit će poslano na kućni oporavak iduća dva tjedna.

“Imamo pet pozitivnih operiranih pacijenata na intenzivnoj njezi. To nam je sada trenutna situacija. I još pet pozitivnih pacijenata na odjelu, 10 pozitivnih pacijenata”, rekao je za HTV Ivan Milas, prenosi Hina.

Dodao je da su jučer premjestili dva pacijenta u KB Dubrava. “S kolegama u Dubravi smo u kontaktu i vidjet ćemo kako ćemo nastaviti”, kazao je dr. Milas.