fbpx

KORUPTIVNI KRACI Još jedan uhićeni u aferi Janaf ima ženu u pravosuđu, ona radi na Vrhovnom sudu!

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika Mirela Alerić Puklin nije jedina supruga nekog od okrivljenika u aferi Janaf koja je u pravosuđu.

Uz Alerić Puklin, koja je podnijela zahtjev za razrješenjem nakon što je DORH njezinog supruga Gorana Puklina okrivio da je skrivao oko četiri milijuna kuna za bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića, supruga okrivljenika u aferi Janaf ima i Ivana Zorić, sutkinja Općinskog građanskog suda koja je prije par godina upućena na rad u Vrhovni sud, javlja Jutarnji list.

Ona je supruga Vlade Zorića, direktora Sektora sigurnosti i zaštite u Janafu, koji je među okrivljenicima u aferi Janaf.

Osim ove činjenice, pojavljuje se sve više informacija o tome kako je pao muž tužiteljice Mirele Alerić Puklin, Goran Puklin.

Prateći Kovačevića, istražiteljima je tako u srijedu 16. rujna u mrežu upao i Goran Puklin kad se ujutro u Miramarskoj kod sjedišta Janafa kratko našao s Kovačevićem na kavi. Kasnije popodne, u 15:19 sati, istražitelji bilježe kako Kovačević u garaži Ban centra parkira službeni automobil, sjeda u očevu Toyotu Hilux i odlazi u Slovensku 9 u klub. Tamo Fiatom Puntom dolazi Dražen Obradović zvani Dugi, koji je prijavljen u jednoj od Kovačevićevih tvrtki, i odvozi crne torbe, piše Jutarnji.

Istražitelji će dalje paralelno pratiti i Kovačevića i Puklina i Obradovića pa će tako locirati i Toyotu Hilux u Samoboru te u njoj naći oko 1,2 milijuna eura u kunama i valuti. Prateći dalje njihove aktivnosti, policijski su istražitelji ustanovili da su torbe završile u podrumskim prostorijama zgrade u Adžijinoj, a te večeri oko 20 sati u Metalčevoj ulici ispred Bipe sastali su se i kratko razgovarali Dragan Kovačević i Goran Puklin.

Iste večeri, 16. rujna, Puklin je snimljen s dva vozila, Nissanom Juke i BMW-om X1, te kako u više navrata silazi u podrum, provjerava jesu li vrata dobro zaključana i odlazi liftom u stan. Za istražitelje je činjenica da se Kovačević odjednom pojavio na lokaciji u koju rijetko ili gotovo nikada ne odlazi signal da je bio u panici kako sakriti još 4,5 milijuna kuna.

Međutim, na ispitivanju pred tužiteljima, osim što je porekao da je skrivao Kovačevićev novac i izjavio da je riječ o novcu koji je stekao nasljedstvom od bogatih bliskih rođaka i prodajom udjela u tajnom društvu čiji je bio član, Puklin nije htio odgovarati na pitanja tužitelja. Ono što su tužitelji primijetili prateći Kovačevića i Puklina kobnog 16. rujna uoči Kovačevićeva uhićenja jest da je Goran Puklin pazio da izbjegne kamere u zgradi u Adžijinoj u kojoj je Kovačeviću bio susjed.

Nije, međutim, jasno zašto je novac bio u različitim valutama i apoenima.

Također, prema pisanju Jutarnjeg, istražitelji raspolažu snimkama videonadzora u liftu, a snimka s te kamere prikazuje Gorana Puklina kako u više navrata dolazi i odlazi i spušta se u podrum s dvjema crnim torbama i plavom ukrasnom vrećicom, ali i vraća se bez njih. Tužiteljstvo vjeruje da će na temelju tih snimki dokazati da je Puklin u torbama nosio Kovačevićev, a ne vlastiti novac.

Treba podsjetiti i kako je Puklin, prema pisanju Telegrama, prvo tvrdio da je u torbi nosio mačka veterinaru.

Tijekom pretrage stana koji glasi na Kovačevićevu suprugu na Novoj cesti 83 istražitelji su u ponedjeljak navečer također pretraživali podrumske prostorije, ali navodno ništa nisu pronašli, kao ni u stanu na trećem katu, površine stotinjak kvadratnih metara, koji se sada ne koristi, a prije je bio iznajmljivan.