fbpx

LOPOVI, GDJE STE SAKRILI 180 MILIJUNA KUNA UKRADENIH NA POLIKLINICI ZADAR?

Dokumenti koje posjedujemo dokazuju kako su za izvlačenje novca, financijske malverzacije i nepravilnosti u slučaju izgradnje zadarske Poliklinike, vrlo detaljno znali Vlada, DORH kao i Državna revizija.

No, nameće se pitanje, jesu li vrh HDZ-ove Vlade, DORH i Državna revizija organizirano prikrivali izvlačenje novca i korupciju u Aferi Poliklinika Zadar?

Također, postavlja se pitanje, gdje je ‘skriveno’ 180 milijuna kuna za koje se dokazalo da su izvučeni iz nove Poliklinike Zadar. Tko raspolaže i tko troši taj novac? U što se konkretno taj ukradeni novac ‘ulaže’ odnosno na što se troši, osim za troškove skupih kokainskih zabava na kojima redovito sudjeluje gradonačelnikova narkomanska svita, nejasno je što se dogodilo sa ostatkom.

Da podsjetimo, u svemu je sudjelovao i ured gradonačelnika koji je odbio je dati na uvid dokumentaciju o izdavanju građevinske dozvole za Polikliniku. Gradonačelnik, iako našmrkan, dobro zna zašto je zabranio uvid.

Iza prikrivanja pljačke nove Poliklinike stoji kompletan HDZ koji je konkretno ravnatelju Opće bolnice Zadar naredio da zabrani novinarima uvid u dokumentaciju o projektu Poliklinike, a sve kako bi se u javnom interesu objavili svi relevantni podaci o tom projektu.

Za ukradenih 180 milijuna kuna mogla se sagraditi još jedna Poliklinika odnosno mogli smo imati duplo veći kapacitet od trenutnog pa nebi bilo potrebe primati COVID pacijente u vojne šatore ispred Opće bolnice, kao da su ovce, a ne porezni obveznici koji su financirali Polikliniku.

Uvijek se u Zadru nađe neki ginekolog koji voli gurati svoje prste u javnu blagajnu, pa smo tako kao grad ostali bez 180 milijuna kuna. Na kraju je jasno da prikrivaju ogromnu pljačku no i dalje nije jasno gdje je završio sav taj novac?