fbpx

MILANOVIĆ PLENKOVIĆU: “I ja sam dobivao prijetnje. Ako nisi u stanju živjeti s pritiskom, idi mami”

Predsjednik Zoran Milanović odgovarao je u Samoboru na novinarska pitanja o društveno-političkim događanjima.

“Perfidan nisam, naivan nisam. Plenkoviću što si mislio kad si 2016. govorio o mržnji? Kako sam ja to otvorio mržnju? I što si radio 2012. i 2013.? Ja takve fleke u karijeri nemam. Da imam, nikad ne bih bio na vlasti!”, poručio je premijeru Andreju Plenkoviću.

Komentirao je i tvrdnje premijera da je on bio meta napada na Markovom trgu.

“Ja sam (kao premijer, op.a.) dobivao puno prijetnji, ja i moja obitelj.

Ako nisi u stanju živjeti s pritiskom, idi mami”, poručio je Milanović.

“Žrtve napada su bili policajci, onaj koji je ranjen i oni koji su krenuli iz Sabora prema zgradi Vlade. Da jedan od njih nje zapucao na napadača koji je uzimao novi okvir, možemo samo nagađati što bi bilo. Ovdje imamo seansu narikanja od jednog muškarca od 50 godina – s obzirom da Plenković ima sve podatke kao i ja o ovom slučaju – gledam ga u čuđenju”, kazao je predsjednik dodajući da je pregledao snimke napada na kojima se sve vidi.

“Čak i kad misliš da si meta, o tome se šuti. Zar sam ja trebao kao premijer o svakom pismu govoriti. O tome se ne govori. O tome se šuti”, rekao je.

“Mislim da manipulira, tolika kukavica nije”, rekao je.

“Jeste li svjesni što se dogodilo? Čovjek je došao s dugim cijevima pred Vladu s namjerom da ubije. Ja sam prvi pozvao da čujem kako je, ponudio pomoć. Sve što govorim savršeno je jasno i potkrijepljeno dokazima. Nemojte govoriti da se mi svađamo u situaciji u kojoj se pucalo…”, poručio je novinarima.