fbpx

NABAVITI ĆE BLINDIRANA VOZILA Napad na Markovom trgu političari će iskoristiti za zabranu prilaza i još veće odvajanje od naroda

Nakon jučerašnjeg napada na Markovom trgu gdje je ranjen policajac, a na zgradu vlade je ispucano 30 metaka, predsjednik i premijer odmah su se složili u jednom – da sigurnosne mjere na Markovom trgu treba pojačati, a planiraju nabaviti i blindirana vozila.

Nije teško zaključiti da se sprema ono što je vlasti odavno bila želje, zabrana prilaza zgradama vlade i sabora na Markovom trgu. Time će se politika uspjeti još više odvojiti od običnog puka koji će ih moći vidjeti samo iza debelih stakala skupocjenih automobila.

Istih onakvih u kakvom se pored ranjenog policajca jučer provezao ministar zdravstva Vili Beroš, kojemu, kao liječniku, nije ni palo na pamet da pokuša pružiti pomoć mladiću u bolovima.

Ne treba sumnjati da će se pod izlikom ‘povećanja sigurnosti’ ograničiti i prosvjedovanje na Markovom trgu kao i bilo kakvo veće okupljanje.

Političari više neće morati pod prozorom slušati zvižduke i negodovanja obespravljenih građana.

Živjeti će u svom svijetu, od naroda odijeljeni blindiranim staklima.

Među građane će se spuštati samo kako bi im prodavali šarene laži prije izbora, kako bi pokupili njihove glasove.

Najavljeno je kako više neće biti ni novinarskih ekipa ispred vrata vlade, koje su hvatale izjave ministara kada su dolazili na posao.

Slijedi potpuno odvajanje od naroda.