fbpx

NOVI VOZNI PARK U kakvim se grdosijama od ovog tjedna voze Plenković i Milanović

Limuzine su otporne na metke, imaju nosače za strojnice, senzore za suzavac, sustav za hitni izlaz, hidraulički pogon sigurnosnog stakla i motor snage najmanje 460 konjskih snaga. Zbog silne opreme Mercedes teži oko tri tone, javlja Index.hr

Nakon rafalne paljbe na Markovu trgu i ranjavanja policajca povećana je sigurnost premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića, te su obojica ovog tjedna dobili blindirane službene automobile.

Riječ je o dva skupocjena Mercedesa S klase, vrijedna 12 milijuna kuna, koja je država kupila sredinom 2018. godine, upravo za potrebe prijevoza štićenih osoba.

Kako javlja RTL, svaki od njih vozi pet obučenih vozača koji se brinu za transport štićenih osoba ili stranih delegacija. Limuzine su otporne na metke, imaju nosače za strojnice, senzore za suzavac, sustav za hitni izlaz, hidraulički pogon sigurnosnog stakla i motor snage najmanje 460 konjskih snaga. Zbog silne opreme Mercedes teži oko tri tone.

Oko nabavke oklopnjaka digla se velika buka u javnosti, a građani su tada propitivali opravdanost kupnje. Prva štićena osoba koja se vozila u tom Mercedesu bio je izraelski predsjednik Reuven Rivlin, koji je u srpnju 2018. posjetio Hrvatsku.