fbpx

PLENKOVIĆ BAHATO OBEĆAO MILIJARDE IZ EU Sada za borbu protiv korone žica novac od građana!

Na stranici koronavirus.hr se pojavila nova rubrika, označena kao “Donacije“. Kada se klikne na nju dolazi se do službene objave Vlade koja poziva građane da se uključe u donacijski program u borbi protiv novog korona virusa.

Ponuđene su tri opcije kako se može donirati.

Prva opcija je donacija financijskih sredstava.

– Putem Državnog proračuna Republike Hrvatske primaju se donacije u borbi protiv novog koronavirusa. Sredstva se uplaćuju na zaseban račun Ministarstva financija otvoren kod Hrvatske narodne banke, a Ministarstvo financija je zaduženo za praćenje namjenskog trošenja sredstava – stoji na stranici.

Druga opcija je donacija medicinske i druge potrebne zdravstvene opreme koja se odnosi na one koji imaju ili proizvode medicinsku opremu koja bi mogla biti korisna zdravstvenom sustavu u borbi protiv korona virusa.

Treća opcija su donacije Crvenom križu.

Zanimljivo je da Plenkovićeva vlada za borbu protiv koronaviorusa žica novac od građana dok je prije kratkog vremena ‘napuhani’ premijer obećao puste milijarde koje će nam Europska unija dati za borbu protiv pandemije, za potresu u Zagrebu…

Zanimljiva je to igra. Građane se prvo prestraši koronom, onda im se ukine moratorij na ovhe, zabrani im se raditi pod izlikom pandemije, a na kraju ih se traži da toj istoj vladi uplate novac.

Pritom se donatori ne trebaju zamarati brojanjem novca s obzirom da u Slovenskoj 9 još uvijek stoji brojač kojeg je tamo ostavio Dragan Kovačević.