fbpx

PLENKOVIĆ I NJEGOVI LOPOVI PRIJETE

Plenković prijeti progonom. Za napad na zgradu vlade i ranjavanje policajca Plenković optužio – medije!

Oštro osuđujem napad na zgradu vlade kojeg je izveo mlad čovjek od samo 22 godine. Napao je ne jednog, već tri policajca. Srećom ranjen je samo jedan. Ovaj napad ima elemente terorističkog napada. Pomno je pripreman, ali srećom amaterski izveden. Mi ćemo detaljno ispitati tko je tom mladom čovjeku napunio glavu da je napravio tako gnjusan čin, rekao je medijima danas premijer Andrej Plenković.

Razloge za napad nije našao u korupciji, nepravdi i bahatosti političkih elita već je za sve optužio medije.

“Radi se o medijima koji šire nesnošljivost, pogotovo prema nacionalnim manjinama. Pomno ćemo ispitati tko je instrumentalizirao tog mladog čovjeka. Ne mogu sada uprijeti u medij, političara ili stranku, ali sve ćemo pomno ispitati”, zaprijetio je Plenković.
“Imamo ljude u sigurnosnom sustavu i policiji koji se time moraju baviti, rekao je
“Moramo otkriti tko je taj koji je radikalizirao mladog čovjeka da puca u hrvatskog policajca. Moramo to otkriti”, rekao je Plenković.

Na upit novinara da li se osjeća odgovornim za sve što je prethodilo ovom činu.

“Javnost gleda Josipa Klemma koji ne izdržava kaznu. Suđenja koja ne počinju, bahatosti korupcija političkih elita. Mladi ne osjećaju smisao života u ovakvom društvu. Ima li u tome odgovornost politike?”, upitao je jedan od novinara.

Kriv je netko drugi
Plenković ponovo nije našao odgovornost u sebi i HDZ-u.
“Korupcija ima ime i prezime. Imate situaciju kada DORH, policija ili USKOK rade slobodno i sukladno zakonu. Pokrenu postupak i onda dobijemo politički spektakl o tome tko je što trebao znati i tko je što znao? Ovdje mislim na ono što radi predsjednik republike. Mi ne možemo utjecati da li će neki predmet završiti optužujućom ili oslobađajućom presudom. Mi kao HDZ ćemo izgraditi ovu državu tako da maknemo podcijenjivanje institucija. Tako se od početka podcjenjuje rad stožera”, odgovorio je Plenković polusatnim monologom u kojem je nabrajao velike uspjehe svoje vlade u borbi protiv korupcije i Covida 19.

Dodao je kako u oba mandata ove vlade, tijela koja su nadležna za borbu protiv korupcije, policija, USKOK i DORH rade svoj posao neovisno od utjecaja politike.

“U krivu je svatko, a tu mislim na predsjednika republike, tko smatra da bi premijer trebao biti obavješten o svemu. Svaki politički dužnosnik zna s kim smije a gdje smije ići na ručak”, rekao je Plenković, No, svoje ministre, Aladrovića, Butkovića i Čorića nije smijenio zbog toga što su za vrijeme lockdowna bančili u ilegalnom klubu uhićenog bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića.

Što se tiče mjera na Markovom trgu istaknuo je da će o njihovoj trajnosti odlučivati policija.
“To ne radimo da zaštitimo sebe već institucije,” rekao je Plenković najavivši ujedno i nove mjere protiv Covida -19.

Dok Plenković traži od građana maksimalnu toleranciju i kulturu ponašanja, njegovi stranački kolege pljačkaju zadnju kunu iz državnog proračuna kroz razne malverzacije, natječaje, Janafe, vjetroelektrane i slične projekte kojima narodu mažu oči.
Nadalje, svaki bunt, prozivanje korupcije, reagiranje i sl. Plenković naziva huškanjem, radikalizacijom i terorizmom.

S druge strane Plenković i HDZ provode sustavni genocid nad mladim Hrvatima ubijajući im zadnju nadu kao i prespektivu, zbog čega oni masovno napuštaju Hrvatsku već godinama.