fbpx

POLICIJSKA AKCIJA Pojačan nadzor vozila na autocesti A-1

Dana 16. listopada 2020. godine u vremenu od 10.00-13.00 sati na autocesti A-1, odmorištu „Nadin“ policijski službenici Policijske uprave zadarske su u koordiniranoj akciji sa službenicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Carine obavljali pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa

U provedbi navedenih aktivnosti policijski službenici izvršili su nadzor nad 22 motorna vozila od čega 16 teretnih vozila, 2 autobusa i 4 osobna vozila. Tom prilikom utvrđeno je 9 prekršaja, od čega 3 zbog nepoštivanja radnog vremena mobilnih radnika te 4 prekoračenja dopuštene brzine. Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama te drugih propisa kojima su regulirani utvrđeni prekršaji. Također su utvrđena 2 prekršaja iz Zakona o strancima. Policijski službenici su sačinili 11 zapisnika o pregledu teretnih vozila na cesti, sukladno Zakonu o radnim vremenima mobilnih radnika.Tijekom provođenja pojačanih aktivnosti kontrolirano je 19 osoba.

Također, djelatnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te djelatnici Carine nad vozilima su izvršili preglede i poduzeli mjere iz svoje nadležnosti.