fbpx

PROSTITUTKE I KOKAIN PLAĆAJU IZ PRORAČUNA Plenkoviću, koliko si dobio od opljačkanih zadarskih projekata?

Da je na projektu zadarske nove Poliklinike nestalo 180 milijuna kuna, već smo pisali i dokazali, a tu su i razni projekti obnove prometnica i slični projekti zbog kojih se lokalnim političarima na kućnu adresu dostavljaju torbe pune gotovine. Dokazali smo da je Vlada bila upoznata sa svim tim malverzacijama pa se poslavlja jednostavno pitanje; Koliko je od svega toga Penković dobio u svoj džep?

Koliko su građani naivni vjerovati kako Plenković nije bio upoznat sa svim tim malverzacijama, a da nije to spriječio ili da nije tražio svoj dio kolača? Naime, poznato je da HDZ uvijek financira svoje predizborne kampanje putem nekakvih torbi koje razni tajnici stranke donose u centralu gdje nitko ništa ne pita. Sve to su čak priznali na sudu. No, koliko smo naivni vjerovati kako Plenković nije upoznat sa time odakle se financira HDZ-ova predizborna kampanja.

Naime u Zadru je već poznato kako Kalmeta dozvoljava lokalnoj agenciji Media Oglasi, čiji suvasnik je isto HDZ-ovac, da postavlja panoe na sve moguće i nemoguće površine u vlasništvu Grada Zadra i Zadarske županije. Na tim panoima se zatim oglašavaju komunalne tvrtke, također u vlasništvu Grada Zadra ili Zadarske županije, a plaćanje troškova “oglašavanja” ide na račun privatne tvrtke, iako je zemljište na kojem je pano i klijent koji se oglašava u pravilu ista pravna osoba. Sve to zajedno plaćamo mi kroz svoje poreze, prireze i ostale namete. Ova priča je jednaka primjeru kao da dozvolite da netko u vaše dvorište postavi reklamni pano te vam na tom istom panou skupo naplati oglašavanje vaših proizvoda ili usluga. Postavlja se pitanje; zašto pano ne postavite sami?!

Istoj tvrtki Kalmeta je dao i autobuse Liburnije da po njima lijepe svoje reklame i prodaju trećim osobama, o čemu je ZADARdanas već pisao u više navrata. Prema našim saznanjima, osobno Kalmeta je naredi da se autobusi prepuste putem koncesije tvrtki Media Oglasi za simboličan iznos. Autobusi su vlasništvo komunalne tvrtke Liburnija, odnsno vlasništvo su svih nas građana, a njih koristi i na njima zarađuje privatna tvrtka čiji vlasinici su HDZ-ovci. Grad Zadar tu ne vidi problem sve dok određeni političari na pozicijama svaki mjesec prime kovertu.

Na navedene načine te dodatne usluge kao što su izrada internet stranica, oglasnih letaka, plakata i sličnih promotivnih materijala, doslovno se izvlači novac iz lokalnih proračuna u privatne džepove poduzetnika i političara koji ih štite. Sve se do dogovara u Lisičiću pokraj Benkovca gdje se u kući suvlasnika Media Oglasa, Dejana Golema, nalaze vlasnici komunalnih tvrtki iz kojih se izvlači novac, zajedno sa lokalnim političarima koji to odobravaju i pokrivaju.

Svjedoci tih sastanaka potvrdili su kako se za političare organiziraju razuzdane zabave na kojima se uz hranu i piće konzumiraju velike količine kokaina, a lokalni političari u društvu prostitutki odlučuju na koji način će se izvući novac iz proračuna. Dogovara se izvršenje usluga koje se plaćaju iz proračuna, a koje nikad ne budu izvršene.

Svi navedeni panoi pred izbore budu privatizirani od strane HDZ-a iako se nalaze na javnim porvšinama. Panoi budu izlijepljeni Plenkovićem i drugim HDZ-ovim kandidatima, a građani bi navno trebali vjerovati kako Plenković nije upućen u razmjere kriminala koji se odvija u zadarskom HDZ-u kao i u komunalnim tvrtkama te institucijama Grada Zadra i Zadarske županije.

Za 180 milijuna kuna za koje još nismo doznali gdje su skriveni ili potrošeni, u posjedu smo dokumentacije koja dokazuje kako je Vlada itekako upoznata sa svim činjenicama kao i nepravilnostima koje su se godinama odvijale oko nove zadarske Poliknike. Vlada ne čelu sa Plenkovićem i dalje šuti, priča o koronavirusu te optužuje medije za oružani napad na zgradu Vlade, dok se lokalni proračun u Zadru pljačka kako bi se financirale kurve i kokain!

Veledrogerije otkazuju isporuku ljekova zbog neplaćenih računa, a HDZ-ovi lokalni političari šmrću kokain svaku večer po privatnim konobama dok uživaju u 180 milijuna kuna javnog pokradenog novca, a sve uz blagoslov Plenkovića koji upravo tim istim političarima, ovisnicima, daje podršku za novi mandat.

Plenkoviću, koliko si dobio od opljačkanih zadarskih projekata?