fbpx

PUPIĆ-BAKRAČ LONGINU: “Ako tražiš nasilnika pogledaj se u ogledalo!”

Županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač odgovorio je županu Božidaru Longinu priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.


Istup Božidara Longina u kojem komentira svoju prijavu protiv mene za kazneno djelo Prijetnje u prvom redu pokazuje o kojem se tu intelektualnom kalibru radi. Brate, ako već pakiraš pakiraj barem da to na nešto liči, a ne da ispadneš totalna budala. U prijavi je sam naveo kako od mene ima strah i bojazan za vlastiti život iako sam u potpunosti bezopasan. Znaći, sam kaže da je kukavica, a sada polemizira sa svojom vlastitom izjavom te tvrdi kako on nije kukavica nego hrabar čovjek koji se ne boji mene niti bilo koga drugoga. Čovjek polemizira sam sa sobom. Što je ovo Longin protiv Longina? Ima neki alter ego?

Ja izmišljam? Tko je govorio istinu za Gaženicu a tko lagao? Tko je govorio istinu za Dogus a tko lagao ? Tko je govorio istinu za homeport a tko lagao? Tko je govorio istinu za CGO u Biljanima a tko lagao? Tko je govorio istinu za Renatu Peroš, a tko lagao? Tko je govorio istinu o energetskoj obnovi objekata, a tko je lagao? Mogao bih tako do sutra. U politici mnogi lažu mnogo ali što Longin laže i izvrće to još ne vidjeh.

Naravno kao šlag na tortu ja sam potencijalni terorist kao napadač na Markovom trgu i prijetnja njegovoj obitelji. Na čemu li je majke ti? Ja koji se nikada fizički ne razračunavam niti sam ikada ikome prijetio sam nasilnik, a on je osuđen zbog prebijanja opernog pjevača, nasilništvo!? Pa brate ako tražiš nasilnika pogledaj se u ogledalo. Ne trebaš opsesivno danonoćno kopati po tuđem facebook portalu analizirajući svaku objavu pa i komentare ispod njih do u detalje. I onda ih krivo tumačiti jer imaš problema sa logičkim zaključivanjem pa satiru shvaćaš kao smrtnu prijetnju. Izraz da se nekome sprema ražanj odavna se koristi u narodu kao figura. Normalnim ljudima ne treba tumačiti da se tu ne radi o nikakvom doslovnom nabijanju čovjeka na ražanj.

I da mnogima se u HDZu sprema ražanj, idu unutarstranački izbori pa lokalni. Kažu da Joso neće više biti predsjednik GO, da Dukić neće biti kandidat za gradonačelnika, da će kandidat za župana biti Babić, da šef neće više biti šef…

Jei ti sad jasnije? Nisam napisao da spremam nego da se sprema. Kužiš razliku glupane? Shvaćaš li da mi je zbog tvog idiotizma izmaltretirana cijela obitelj?

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač