fbpx

Sjedište Janafa i Milanovićeve tvrtke je na istoj adresi!

Tvrtka izabranog predsjednika Zorana Milanovića EuroAlba Advisory d.o.o. smještena je na istoj adresi kao i sjedište Janafa, poduzeće uhićenog, bivšeg predsjednika uprave Dragana Kovačevića.

Obje se kompanije nalaze na zagrebačkoj adresi u Miramarskoj ulici 24.

To implicira da je predsjednik RH ipak puno bliskiji s kompromitiranim šefom državnog diva Janafa nego što tvrdi. Milanović je izjavljivao kako je u Kovačevićev klub išao isključivo radi jela.

No, teško je povjerovati da se u najmanju ruku nisu sretali na hodnicima i imali puno prisnije odnose s obzirom da su radili na istom mjestu.

To bi mogao biti i razlog Milanovićevoj nervozi i opetovanim istupima u kojim kritizira DORH i USKOK nakon otvaranja afere Janaf.

Mirela Holy je u zadnjem tv istupu napomenula da ‘pas ne laje radi sela, već radi sebe’, komentirajući predsjednikovo ponašanje.

Inače, tvrtka izabranog predsjednika Zorana Milanovića, EuroAlba Advisory, lani je ostvarila dobit od 119.384 kuna, navedeno je u računu dobiti i gubitka za poduzetnike predanog u sklopu financijskog izvještaja objavljenog na stranicama sudskog registra.

Predsjednik kritizirao istragu

Smještena je u poslovnoj zgradi u kojoj većinu ureda zauzimaju upravo Janafovi poslovni prostori.

Podsjetimo, Milanović je, u povodu afere Janaf, izjavio da mu nije jasno zašto direktor Janafa Dragan Kovačević i poduzetnik Krešo Petek nisu uhićeni tijekom primopredaje 1,96 milijuna kuna mita, nakon što je policija snimila okolnosti tog događaja.

“Ne mogu shvatiti da to nije prekinuto u onom trenutku kada je praćenjem ustanovljeno da netko nekome daje dva miljuna kuna. Tu je kraj svake priče, imaš predmet, imaš materijalni dokaz. To je nešto što bi mene zanimalo”, izjavio je Milanović upitan za USKOK-ovu istragu zbog navodnog namještanja poslova tvrtki Elektrocentar Petek ivanićgradskog poduzenika Kreše Peteka.

Mnogi su to protumačili kao predsjednikovu želju da se istraga ograniči samo na Kovačevića.