fbpx

STRIC MLADIĆA KOJI JE PUCAO NA ZGRADU VLADE: “Ne vjerujem da se ubio, skinuli su ga snajperom”

Na mjesnom groblju u Kletištu u četvrtak je sahranjen Danijel Bezuk (22) koji je u ponedjeljak ujutro na Markovu trgu iz automatskog oružja otvorio vatru na policajce i zgradu Vlade, a zatim počinio samoubojstvo na Jabukovcu.

Reporteli RTL-a su razgovarali s njegovim stricem koji nije bio na posljednjem ispraćaju nećaku zbog zdravstvenih tegoba.

”Brat me zvao da dođem na sprovod, ali nisam mogao jer sam teško bolestan. Nismo pričali o toj tragediji jer ga nisam želio žalostiti. Pitao me samo treba li mi nešto i imam li drva za ogrijev”, kazao je za RTL.hr Ivica Bezuk.

Na upit kako sada gleda na cijelu situaciju s odmakom od nekoliko dana, Bezuk odgovara:

”Tužan sam i žalostan. Ne vjerujem da se sam ubio jer nigdje nema dokaza za to. Nije mi logično da bi pucao pa bježao i pisao poruku na Facebooku. Da se htio ubiti učinio bi to odmah tamo gdje je i pucao. Zašto bi pobjegao na drugo mjesto da bi se ubio? Moje je mišljenje da su ga najvjerojatnije ‘skinuli’ snajperom”, govori Bezuk.

Pitali su ga i je li njegov brat, a otac napadača, bio agresivan prema obitelji kada je znao zaviriti u čašicu, na što je Bezuk odgovorio da nije već da bi se ”pokupio u birtiju u selo”.

”Moj brat je bio u specijalnoj policiji i cijelo vrijeme u ratu. Ne znam zašto se nije riješio oružja iz kuće. Mogao je to i prodati nekome. Ne krivim njega za to što je mali napravio. Mislim da je na malog utjecao netko sa strane i da je upao u neko loše društvo”, mišljenja je stric napadača.

Podsjetimo, Danijel Bezuk je iz vatrenog oružja pucao po zgradi Vlade i pritom ranio policajca koji je zadobio četiri prostrijelne rane.

Netom nakon što je pucao u policajca na Facebooku je napisao: “Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti”.