fbpx

U Zagrebu 558 slučajeva, postavljaju se kreveti u Areni

Jučer je u Hrvatskoj zabilježen 2421 novi slučaj zaraze koronavirusom, a osam osoba je umrlo,ja

Broj novozaraženih je u subotu prvi put prešao dvije tisuće, a jučer je opet probijen rekord.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je ukupno 11.144, a među njima je 825 pacijenata na bolničkom liječenju. Na respiratoru je 58 pacijenata, izvijestio je jučer Nacionalni stožer civilne zaštite.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do jučer ukupno je zabilježeno 36.380 osoba zaraženih novim koronavirusom, a njih 437 je preminulo.

U samoizolaciji je 28.177 osoba. Do jučer je ukupno testirano 445.568 osoba, od toga 8520 u posljednja 24 sata, objavio je Nacionalni stožer.

U Zagrebu se uvodi novi model uzimanja briseva

Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar” od danas je uveo novi model uzimanja briseva na koronavirus za građane te će se na testiranje moći doći isključivo uz prethodnu narudžbu na online platformi putem ovog linka – https://prijavnicentar.hr/testiranje/stampar

“Kako bi se smanjile gužve za testiranja na koronavirus koje svakim danom postaju sve veće te radi što bolje učinkovitosti provođenja dijagnostike, NZJZ “Dr. Andrija Štampar” od ponedjeljka, 26. listopada, uvodi novi model uzimanja briseva na koronavirus, neovisno o svrsi testiranja”, navodi se u priopćenju.

Građani će na tim stranicama moći odabrati željeni termin testiranja, a samom testiranju moći će pristupiti od ponedjeljka do subote od 10 do 14 sati. Nedjeljom i blagdanima testiranje će se odvijati od 8 do 10 sati.

Zavod će svakodnevno dodjeljivati 500 termina testiranja (u jednoj je minuti moguće testirati dvije osobe), a građane mole da koriste online model plaćanja i da unaprijed ispune obrazac s podacima kako bi ih mogli povratno izvijestiti o rezultatima testiranja.

Ako su popunjeni termini za određeni dan, testiranje će se i dalje moći obaviti u covid-ambulantama u domovima zdravlja.

Ministrica Brnjac ima koronu

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac pozitivna je na koronavirus pa je zbog njezinog sudjelovanja na sastanku u vladi u subotu mjera samoizolacije izrečena dvojici ministara, a ostalim nazočnima mjera pasivnog nadzora, izjavio je Hini u nedjelju glasnogovornik vlade.

Samoizolacija je određena ministru rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću i ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, koji su sjedili pored ministrice Brnjac.