fbpx

UHIĆEN MARKO PUPIĆ BAKRAČ Ante Rubeša: “Longin ga je prijavio zbog statusa na Facebooku, strašno čime se služe!”

Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač uhićen je u četvrtak ujutro, nakon što mu je policija upala u kuću te nakon pretresa privela u policijsku postaju. 

Njegov kolega Ante Rubeša izjavio je za medije o navodnom razlogu pretresa a radi se o Facebook statusu u kojemu Pupić Bakrač spominje “visokog dužnosnika s psećim nadimkom” kojemu se sprema “kineski ražanj”.

– Župan Božidar Longin prijavio ga je zbog statusa na Facebooku, od 8. listopada, u kojem je pisalo “političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu s psećim nadimkom sprema se kineski ražanj”, što u prijevodu znači politička eutanazija, a ne prijetnja smrću, ubojstvo i slično, mi se time naravno ne služimo. To nije bila njegova namjera, već je on praktični apelirao na premijera Andreja Plenkovića da takve ljude ne postavlja na visokopozicionirane funkcije, upravo zbog povezanosti s koruptivnim radnjama, poručio je Ante Rubeša objašnjavajući kako postoje indicije prema kojima se župan neće kandidirati za novi mandat.

Za Rubešu je današnja policijska akcija oblik represije.

– U 6 sati ujutro u kuću mu je upalo 7-8 inspektora. U kratkim hlačama priveli su ga u policijsku postaju. Strašno čime se služe!, istaknuo je Rubeša.

 O navodnom pronalasku vatrenog oružja tijekom pretresa, Rubeša ističe kako je Pupić Bakrač član lovačkog društva koji ima dozvolu za posjedovanje oružja.