fbpx

VIKEND AKCIJA Iz prometa isključeno 12 vozača i 2 vozila

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske kontrolirali su 603 vozila i vozača, a poduzeli 144 represivne mjere

Proteklog vikenda ( 02. do 04. listopada) policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 603 vozila i vozača, a poduzeli su 144 represivne mjere.

Alkotestiran je 101 vozač, od kojih je njih 10 bilo pod utjecajem alkohola,
– 47 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine,
– 8 vozača je nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje,
– 6 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 1 vozač prije stjecanja prava na upravljanje,
– 1 vozač zbog upravljanja u vrijeme zabrane,
– 4 vozača zbog nenošenja vozačke dozvole,
– 4 vozača zbog nepropisnog pretjecanja,
– 6 vozača zbog vožnje jednosmjernom ulicom,
– 2 vozača zbog prolaska za vrijeme trajanja crvenog svijetla,
– 2 vozila bez tehničkog pregleda i registracije,
– 2 vozila bez osiguranja,
– 29 vozača nije poštivalo prometni znak.

Iz prometa je isključeno 12 vozača i 2 vozila

U tom se vremenu dogodilo 9 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena.

Najveća koncentracija alkohola od 1.65 g/kg izmjerena u subotu, 03. listopada oko 20.20 sati 32-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Audi, zadarskih registracijskih oznaka, koji je sudjelovao u lakšoj prometnoj nesreći na području Slivnice. Spomenuti vozač je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran zbog počinjenih prekršaja ( vožnja pod utjecajem alkohola i istek vozačke dozvole) sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 04. listopada u 15.40 sati u Ulici akcije Maslenice u Zadru 46-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije i tom prilikom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako mu je istekla i vozačka dozvola. Danas je uz Optužni prijedlog priveden na Općinski sud u Zadru, Prekršajni odjel zbog počinjenih prekršaja iz Zakona osigurnosti prometa na cestama.