fbpx

VREMENSKA PROGNOZA Stiže promjena i potrajat će

U većini krajeva danas će biti pretežno sunčano i iznadprosječno toplo, ujutro s maglom uglavnom u Posavini, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku

Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru povremeno više oblaka i mjestimice malo kiše.

Poslijepodne i osobito prema večeri porast naoblake sa zapada.

Puhat će umjeren, na zapadu u unutrašnjosti ponegdje i jak jugozapadnjak s olujnim udarima, a na Jadranu jugo i južni vjetar.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 Celzijevih stupnjeva.

Stiže promjena i potrajat će

Prema večeri na zapadu će se gomilati oblaci koji su najava novog promjenjivijeg razdoblja, koje će potrajati barem do srijede. Povremeno će biti kiše, češće i obilnije na Jadranu i područjima uz njega, osobito u subotu te vjerojatno od ponedjeljka navečer do srijede ujutro. Ponegdje su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a i prolazno jak vjetar, prognozira Zoran Vakula za HRT.

Od subote temperatura zraka većinom opet niža, ali i dalje na Jadranu barem oko prosječne za ovo doba godine. Uz promjenjivu će naoblaku povremeno padati kiša, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito u subotu, na jugu još i u nedjelju prijepodne te ponovno češće i obilnije od vjetrovitog ponedjeljka navečer pa do srijede ujutro.

I na kopnu promjenjivo uz povremenu kišu, osobito u gorju te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, dok ponegdje u središnjoj Hrvatskoj do ponedjeljka navečer može i izostati. Jutra će biti većinom toplija od prošlih, ali najviša će dnevna temperatura zraka biti niža nego u četvrtak i petak.