fbpx

KOLAKUŠIĆ: “Plenković laže! Zašto će se HDZ žaliti na presudu ako današnji HDZ nema veze sa Sanaderovim?”

Na presudu bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a, Ivi Sanaderu, kao i presudu samom HDZ-u zbog izvlačenja novca iz državnih tvrtki u aferi Fimi medija osvrnuo se europarlamentarac i bivši sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić. On smatra da je današnji HDZ isti onaj HDZ iz Sanaderovog vremena, a ne kako to suprotno tvrdi Andrej Plenković.

“Andrej Plenković je izjavio da današnji HDZ nema veze s HDZ-om Ive Sanadera što je notorna laž i u formalnom i u svakom drugom smislu. Današnji HDZ i HDZ kojemu je na čelu bio osuđeni Sanader ista su pravna osoba, ista stranka i svu korist koju je Sanader stranačkim kriminalom priskrbio za HDZ, HDZ koristi i danas.

HDZ je kriminalom, sukladno presudi, priskrbio preko 14 milijuna kuna (minimalno) koje je koristio i Andrej Plenković sve ove godine u svojim kampanjama. HDZ sve ove godine u svojim kampanjama koristi novac ukraden od građana i tek će ga sada morati vratiti u državni proračun. No, ne radi se ovdje samo o novcu. Sanader je svojim kriminalom učvrstio HDZ u svim sferama vlasti i udario temelje današnjem sustavu od kojeg direktne koristi ima Andrej Plenković, do te mjere da se može reći-da nije bilo Ive Sanadera, ne bi bilo ni Plenkovića kao predsjednika vlade.

U konačnici, ako to nisu dva ista, identična HDZ-a, zašto Plenković i HDZ najavljuju žalbu na presudu, odakle mu pravni interes boriti se za nevinost tog, nekog drugog HDZ-a? Najavljuju, zato što znaju da ne postoji nikakav drugi HDZ, već da je to upravo ovaj njihov.

Iako ova presuda predstavlja moralnu satisfakciju građanima, osuda za korupciju neće promijeniti ništa značajno, dok god građani na poštenim izborima ne smijene HDZ, jedinu stranku u povijesti Republike Hrvatske osuđenu za korupciju, poručuje Kolakušić.